Як поселитися у наметовому містечку над Світязем і що там є?

Як поселитися у наметовому містечку над Світязем і що там є?

У наметовому містечку «Незабудка», що біля села Світязь Шацького району, облаштували найнеобхідніші зручності для туристів. Тут є вода, душі, туалети, смітники, світло і пляж. Все більше відвідувачів обирають саме це місце для відпочинку. «Перший» проінспектував цю територію.

«Незабудка» - наметове містечко у лісі на березі озера Світязь. Належить воно Шацькому національному природному парку, тому парк і впорядковує територію і стежить за життям туристів просто неба.


Локація – за кількасот метрів від центрального пляжу у селі Світязь. Територія для поселення досить чимала: 17 гектарів. Тому навіть у пікові дні сезону місця для туристів тут вистачає.

Сюди можна заїхати власним автомобілем і поставити свій намет.

На в’їзді постійно чергують працівники нацпарку. Вони беруть гроші за місце в містечку і відповідають за благоустрій та порядок. Тому поселитися просто: заїжджаєш на територію, платиш кошти, обираєш місце – і живеш)


Ціни у «Незабудці» значно нижчі, ніж вартість тимчасового проживання на різних базах та у приватних садибах світязян:

за 1 намет (1-4 людини) за добу – 30 грн;

за стоянку автомобіля за добу – 30 грн;

за будинок на колесах – 40 грн.

Вода, душ, туалет – безкоштовні.


Побут містечка – це 10 душових кабінок, 10 туалетів зі зливною системою, та 10 стаціонарних вбиралень на території.

Усюди є смітники. Якщо люди самі не викидають відходи, територію щодня прибирають працівники.

Постійно у наметовому містечку про благоустрій дбає три людини. У їхні обов’язки входить: прибирання, обкошування, ремонт бесідок, парканів, містків, перевдягалок та іншої інфраструктури.

10 туалетів зі зливною системою
Всередині – чисто

Сміття з території постійно вивозить комунальне підприємство, з яким у нацпарку є відповідний договір. Тому тут – чисто.

За останні два роки містечко помітно змінилося. Тут облагородили територію.

«Бесідки у наметовому містечку почали замінювати ще торік. Існуючі були у такому стані, що навіть на дрова не годилися. Цього року роботу продовжили. Звели чимало нових. Їх тепер тут не бракує», – каже директорка Шацького національного природного парку Марія Христецька.

Туристи з Тернополя. Кажуть, їм відпочивати тут комфортно.
Це два дідусі, які приїхали на Світязь з двома малими онуками

Туристи кажуть, що їх побут влаштовує.

Олена та Олександр Данилюки з Каменя-Каширського приїхали не на день. З ними троє дітей. Уже тиждень відпочивають в «Незабудці». На Світязі вперше і кажуть, що дуже задоволені.

«Умови нормальні. Туалети є, душові кабіни є, вода є. Причім у кількох місцях. А це головне. Все інше ми привезли з собою», - каже чоловік.

Біля свого намету подружжя розгорнуло цілу польову кухню. Відпочивати з палатками вони люблять. А Світязь, на їхню думку, підходить для цього ідеально.

Олександр Данилюк з Каменя-Каширського вже тиждень на Світязі. 
Приїхав з дружиною і 3-ма дітьми вперше

Пляж – окрема локація містечка. Тут є грибки, перевдягалки, смітники та стаціонарні вбиральні, які прибирають. Поруч працює торговий кіоск із напоями та солодощами. 

 * * *

За словами Марії Христецької, територію «Незабудки» будуть облаштовувати й надалі. Завдяки тому, що біля с. Світязь існує це наметове містечко, у нацпарку немає проблем із туристами, які селяться в наметах будь-де. Люди знають, що для цього є спеціальне місце, де ще й за невеликі гроші можна отримати всі зручності. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Такої Трійці у Світязі ще не було. У селі – аншлаг і бракує пончиків

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Людей треба чути не лише перед виборами», - Вячеслав Рубльов
Наступна новина Під дощем і під Вакарчука. Фоторепортаж з грандіозного концерту в Луцьку
Останні новини
Схожі новини