Екологія Волині внаслідок ракетних ударів росіян зазнала майже 50 мільйонів гривень збитків

Екологія Волині внаслідок ракетних ударів росіян зазнала  майже 50 мільйонів гривень збитків

Хоч кримінальних проваджень за фактами екоциду внаслідок ракетних ударів по нафтобазі в березні та енергетичній інфраструктурі в жовтні та листопаді на Волині, не відкривали, однак збитки є.

Про повідомили Суспільному в обласній прокуратурі у відповідь на запит про розслідування ракетних ударів росії на Волині.

Як зазначив начальник відділу організації прийому громадян Олександр Савчук, наразі порахували збитки екології, які були завдані російськими військами, внаслідок ракетного удару 27 березня – 49,4 млн грн. Тоді РФ поцілила у нафтобазу в Луцьку. Рятувальники ліквідовували вогонь дві доби, пожежа мала найвищий, третій рівень складності.

Розмір збитків, заподіяних довкіллю внаслідок ракетних ударів у Луцьку та Ковелі, досі невідомі. Їх встановлюють у ході розслідування, яке ще триває. Слідчі призначили судові інженерно-екологічні експертизи.

Нагадаємо, ввечері 27 березня росіяни завдали ракетного удару по нафтобазі у Луцьку. 22 жовтня російські ракети влучили в об'єкт критичної інфраструктури. 15 листопада кілька вибухів пролунали в Ковелі. Під час обстрілу енергетичного об'єкта один з уламків російської ракети пошкодив приватний будинок. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині 41-річний чоловік потрапив під колеса вантажівки
Наступна новина На Горохівщині навколішки зустріли 19-річного Героя Романа Журавля. ФОТО
Останні новини
Схожі новини