Епіфанію на Волині вручили шеврон, а він дав Савченку грамоту

Епіфанію на Волині вручили шеврон, а він дав Савченку грамоту

На Волині був предстоятель Православної церкви України митрополит Київський та всієї України Епіфаній.  Ми знаємо, де він був і що робив. Коротко вам про це розповідаємо.

Зустрівся з віп-волинянами на межі міста

На кордоні міста зі сторони Ковеля увечері четверга 9 травня Епіфанія зустрічали з білими трояндами і короваєм. Був міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк, народний депутат України Ігор Гузь, голова Володимир-Волинської районної ради Роман Гук, голова районної державної адміністрації Наталія Василець, підприємці і меценати.

Зустрівся з громадськістю

О 19:15 пройшов площею до собору Різдва Христового. У храмі виголосив коротку промову, вийшов на подвір’я собору і благословив прихожан.

Очолив літургію у соборі

Наступного дня, у п’ятницю 10 травня Епіфаній очолив літургію у кафедральному соборі Різдва Христового. Служба відбулася у  день пам’яті преподобного Стефана, єпископа Володимир-Волинського.

На службі було багато людей, в тому числі – відомих. Так, Епіфанію співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, митрополит Переяславсько-Вишневський Олександр, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій.

На службі серед прихожан були голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко, голова Володимир-Волинської РДА Наталія Василець, голова Володимир-Волинської райради Роман Гук, інші високопосадовці і громадські діячі.

Дав прес-конференцію

Просто на площі Епіфаній поспілкувався з журналістами. Відповів на 5 питань. Зокрема, розповів, про що недавно розмовляв із митрополитом УПЦ МП Онуфрієм, чи можуть вплинути конфлікти між ним та Філаретом на розвиток української церкви, прокоментував чутки про відновлення УПЦ КП. 

«УПЦ КП та українська православна автокефальна церква  відіграли важливу роль щодо отримання автокефального статусу. Вони увійшли в основу, виконавши свою історичну місію, створивши Єдину помісну православну церкву, у яку влилися ці дві структури повністю: це УПЦ Київського патріархату та Українська Афтокефальна Православна Церква. Ми об’єдналися, щоб у майбутньому розбудовувати єдину Помісну Українську Православну  Церкву. Вороття назад немає, і його не буде», – зазначив митрополит Епіфаній під час візиту до Володимира. 

Поклав квіти до пам’ятника

Після служби у соборі хресною ходою від собору Епіфаній разом з іншими священиками, чиновниками і рештою охочих пройшли до площі Героїв міста, де поклали квіти до пам’ятника загиблим Героям АТО.

Роздав нагороди

Епіфаній вручив кілька так званих благословенних грамот та відзнак. Зокрема: секретареві єпархіального управління протоієрею Юрію Зінчуку, голові обласної державної адміністрації Олександру Савченку, голові районної ради Роману Гуку, начальнику Володимир-Волинського відділу поліції Михайлу Бобику, директору товариства «П’ятидні» Валерію Діброві.

Перейменував каплицю

Епіфаній очолив церемонію перейменування та освячення каплиці 14 окремої механізованої бригади. Донедавна каплиця носила ім’я Олександра Невського. Храм назвали на честь святого рівноапостольного князя Володимира Великого.  Епіфаній особисто провів чин перейменування, освятив каплицю, окропив освяченою водою бійців.  А ще подарував бригаді ікону рівноапостольного князя Володимира Великого та копію Томосу.

Заступник командира бригади, підполковник Володимир Демидюк вручив митрополиту пам’ятний сувенір – шеврон частини. А ще натякнув, що ім'я князя Володимира Великого може невовзі носити не тільки капличка, а й сама 14 бригада

Митрополит Епіфаній на Волині

 

 

За інформацією інтернет-видання БУГ, повідомленнями прес-служби 14-ї механізованої бригади, Володимир-Волинської єпархії Православної церкви України


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у школах Волині проводять «лісові» уроки
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 10 травня. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини