Історичний день: Блаженніший Митрополит Епіфаній відвідав Нововолинськ. ФОТО

Історичний день: Блаженніший Митрополит Епіфаній відвідав Нововолинськ. ФОТО

9 травня Нововолинську громаду відвідав Митрополит Київський і всієї України Блаженнійший Епіфаній.

Як інформує Нововолинська міська рада, голова Православної церкви України разом з Високопреосвященним Симеоном, митрополитом Вінницьким і Барським, Високопреосвященним Матфеєм, архієпископом Володимирським і Нововолинським побували у храмах Святого Архістратига Божого Михаїла й Кирила та Мефодія, соборі Святого Духа. Там Блаженніший Епіфаній з ієрархами, духовенством та вірянами Нововолинської громади вознесли молитву за мир і спокій на українській землі.

У виставковому залі Нововолинського історичного музею відбулася зустріч предстоятеля Православної церкви України з очільником Нововолинської громади Борисом Карпусом, Володимирської громади Ігорем Пальонкою, депутатом Верховної ради Ігорем Гузем, депутатами обласної, районної й Нововолинської міської ради, а також активною громадськістю. Науковий співробітник музею Юрій Велінець ознайомив гостей цінними старовинними знахідками: іконою «Таємна вечеря» і царськими воротами, які є фрагментами іконостаса ХVІІІ століття. А також розповів про знакові історичні постаті нашого краю.

Блаженнійший Епіфаній поблагословив вірян, та подякував за згуртованість і віру. Багато нововолинців отримали нагороди з рук очільника Православної церкви України.

Сьогодні, 10 травня, Блаженніший Епіфаній очолить Божественну літургію в кафедральному Соборі Різдва Христового міста Володимир. А також у селі Будятичі Поромівської громади митрополит візьме участь у відкритті скверу памʼяті загиблим випускникам ДНЗ «Нововолинський ЦПТО».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Без батька залишилось двоє дітей: на війні загинув прикордонник з Волині
Наступна новина Щастя мати змогу помити руки в річці Ірпінь: луцький художник зобразив графіті на Київщині. ФОТО
Останні новини
Схожі новини