Фейк роспропаганди: «Угода між Україною та Польщею про збиття ракет призведе до світової війни»

Фейк роспропаганди: «Угода між Україною та Польщею про збиття ракет призведе до світової війни»

Прокремлівські пропагандисти поширюють інформацію, що нібито "угода між Україною та Польщею про збиття російських ракет призведе до світової війни". Це – фейк

Про це повідомили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Наратив прокремлівської пропаганди

"Брехня: підписання безпекової угоди між Києвом та Варшавою, один з пунктів якої передбачає можливість збиття російських ракет та БпЛА польськими військовими в українському повітряному просторі, призведе до провокації глобальної війни. Таке пишуть у пропагандистських telegram-каналах,  – йдеться у повідомленні.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростували фейк

У відомстві зазначили, що насправді авіаудари російських пкс по території України загрожують також і Польщі. Неодноразово російські ракети порушували польський повітряний простір – наприклад, 29 грудня 2023 року та 24 березня 2024 року. Подібні ситуації також мали місце у Молдові та Румунії.

"Тому на фоні безвідповідальної войовничої російської риторики на адресу європейських держав, погроз війни і невибіркового використання зброї, Україна та Польща досягли домовленостей про можливість захисту повітряного простору України, прилеглого до Польщі, що посилить обидві держави і забезпечить безпеку їхніх громадян. Цей крок носить винятково характер самооборони. Єдиний, хто несе відповідальність за ескалацію глобальної війни – це Російська Федерація",  – зазначили в урядовій організації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Війна і любов: військовий з Волині одружився зі своєю коханою
Наступна новина Воїн з Волині, який втратив на війні обидві ноги, може лишитися без руки
Останні новини
Схожі новини