На Рівненщині поширили фейк про госпіталізованих монахинь з російськими паспортами

На Рівненщині поширили фейк про госпіталізованих монахинь з російськими паспортами

Після того, як в листопаді Служба Безпеки України завітала до місцевого монастиря з обшуком, у Корці стали ширитися чутки, що в місцеву лікарню госпіталізувати трьох послушниць обителі з російськими паспортами.

Про це журналістам фактчекерського проєкту «Брехунець» розповіли місцеві жителі. Перевіривши інформацію, ми дійшли висновку, що це – ФЕЙК.

Корецький Свято-Троїцький жіночий монастир знаходиться в прямому підпорядкуванні російської православної церкви. Тож наприкінці листопада правоохоронці провели в обителі обшуки. Без перебільшення, операція стала ТОП-новиною в маленькому містечку. Окрім активного обговорення того, що вдалося знайти правоохоронцям, люди перешіптуються й про те, що після «візиту» співробітників СБУ до місцевої лікарні госпіталізували трьох монахинь з російськими паспортами. Про причини нездужання корчани достеменно не знають, втім запевняють, що про госпіталізацію «повідомила знайома, яка працює в лікарні чи то медсестрою, чи то санітаркою».

У коментарі журналістам представниця монастиря монахиня Саватія запевнила, що серед їхніх насельниць немає росіянок, послушниці – українки.

В Управлінні Служби безпеки у Рівненській області також не підтверджують інформацію, що серед монахинь у Корці були виявлені особи з паспортами країни-агресорки.

«Не було такого», – коротко відповідає головний лікар Корецької лікарні Володимир Сухий на запитання, чи правда, що серед їхніх пацієнток після обшуків у монастирі були монахині з російськими паспортами.

Офіційні джерела не підтверджують інформацію про присутність у Корецькому Свято-Троїцькому жіночому монастирі послушниць з російськими паспортами. Керівництво місцевої лікарні також спростовує твердження про госпіталізацію до їхнього медзакладу монахинь. Зважаючи на це, можна зробити висновок, що розмови про ушпиталення насельниць-росіянок – фейк!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку пропав 50-річний чоловік. ФОТО
Наступна новина В «Ягодині» та «Устилузі» – великі черги через ускладнення погодних умов
Останні новини
Схожі новини