Що буде з тими, хто оновив дані в Резерв+: поширюють ІПСО нібито «працівника» Волинського ТЦК

Що буде з тими, хто оновив дані в Резерв+: поширюють ІПСО нібито «працівника» Волинського ТЦК

У соціальних мережах поширюється пост, в якому нібито анонімний співробітник територіального центру комплектування та соціальної підтримки розповів "усю правду" про роботу установи

Про це повідомили у Волинському обласному ТЦК та СП.

У відомстві наголосили на декількох важливих моментах, які свідчать про те, що цей пост є фейковим та спрямованим на дезінформацію. Зокрема: 

  • Анонімність джерела. Будь-яка інформація, яка виходить від анонімного джерела, повинна бути піддана сумніву. Відсутність конкретної особи та доказів робить такі заяви непереконливими та недостовірними.
  • Відсутність фактів та доказів. У пості немає конкретних фактів, документів або свідчень, які могли б підтвердити висловлені твердження. Це типова ознака дезінформації, метою якої є викликати сумніви та паніку серед громадян.
  • Стиль викладення. Часто фейкові новини використовують емоційно забарвлений стиль та сенсаційні заголовки для привернення уваги. Це є ще одним сигналом, що перед вами неправдива інформація.
  • Російське ІПСО (інформаційно-психологічна операція). Враховуючи поточний контекст війни з росією, поширення подібних фейків є типовою тактикою російської пропаганди. Мета таких інформаційних атак – підірвати довіру громадян до українських державних установ, зокрема до ТЦК, створити хаос і дестабілізацію в суспільстві.

В ТЦК закликали довіряти лише офіційним заявам і перевіреним джерелам

"Тож, закликаємо всіх громадян бути обачними та критично ставитися до інформації, яку ви отримуєте з неперевірених джерел. Довіряйте лише офіційним заявам та новинам від надійних медіа. Якщо у вас виникають сумніви щодо правдивості тієї чи іншої інформації, перевіряйте її на офіційних ресурсах", - наголосили в ТЦК.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Квадракоптери, генератор та станцію РЕБ: волинським захисникам передали чергову допомогу на фронт
Наступна новина За якої умови чоловіки можуть не брати повістку від ТЦК: роз'яснення адвоката
Останні новини
Схожі новини