Галюцинації та депресія. Директорка волинського ковідного шпиталю про вплив вірусу на психіку

Галюцинації та депресія. Директорка волинського ковідного шпиталю про вплив вірусу на психіку
Фото ілюстративне

Медична директорка ковідного шпиталю Волинської обласної клінічної лікарні, що у селі Тарасове, Наталія Скальська розповіла, що у тяжких хворих коронавірус часто викликає проблеми з психічним здоров’ям.

Про це йдеться в інтерв’ю, яке вона дала журналісту Андрію Гнатюку.

З її слів, коронавірус системно вражає організм, в тому числі головний мозок, а тому інфекція може впливати на психіку.

«Люди мають галюцинації: слухові, зорові, дехто відчуває незрозуміло які запахи, дехто запевняє, що у відділенні стався вибух, декому ввижається, що до нього приходять незрозуміло які люди. Це досить страшно – ми щодня з цим стикаємось», - каже лікарка.

«Багато депресивних, збуджених хворих. Хворих, які можуть вистрибнути у вікно, завдати собі шкоди, ми мусимо прив’язувати. Робимо м’які довгі петлі з одноразових халатів. Хворий неприв’язаний в прямому сенсі до ліжка – він може все руками робити, але вийти з палати і дійти до вікна, заподіяти собі шкоду не має змоги. Ми консультуємось з психіатрами і лікуємо таких пацієнтів разом з ними», - пояснює медична директорка шпиталю.

«Зараз про такі психічні розлади говорять буквально у всіх країнах світу, тому що головний мозок – один з органів-мішеней, які вражає COVID. Почастішали випадки депресивних хворих. Пацієнт з нормальною сатурацією, справа йде до виписки, а він все одно каже: «Ну, не помру я зараз, так завтра, через тиждень, місяць». І їх неможливо переконати в зворотньому. При цьому рідні кажуть, що раніше подібного не було в їхній поведінці», - каже Наталія Скальська.

Читати також: Примусово покласти в лікарню можуть? А до ліжка прив’язати? Правда і міфи про волинську психіатрію

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Міністерство освіти скасувало всеукраїнські учнівські олімпіади
Наступна новина Обрали заступників голови та секретаря Володимир-Волинської міської ради
Останні новини
Схожі новини