Гендерна рівність: в армії жінки служать на рівні з чоловіками

Гендерна рівність: в армії жінки служать на рівні з чоловіками

Міністерство оборони України виконує міжнародне зобов’язання згідно програми партнерства Україна – НАТО щодо гендерних питань і забезпечує рівність прав та можливостей жінок та чоловіків.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

На сьогодні у Збройних Силах України проходять службу близько 25 тисяч жінок, із них – понад 3 тисячі– офіцери. 10 тисяч жінок служать на посадах, які визначають боєздатність ЗС України. Учасниками АТО є більше 6 тисяч жінок, 2 тисячі жінок і зараз виконують бойові завдання у зоні конфлікту на сході країни,
– повідомляють у Міноборони.

Окрім цього, понад 31 тисяча жінок працює у Збройних Силах України на цивільних посадах. У Міноборони наголошують, що з метою дотримання гендерної рівності у ЗСУ за останні два роки було суттєво розширено перелік військово-облікових спеціальностей, які можуть обіймати військовослужбовці-жінки (а це близько 100 спеціальностей).

У зв’язку з цим, орієнтовна кількість військових посад, на які дозволяється призначати жінок становить понад 90 тисяч (до 2016 року — лише 38 тисяч посад).

Зокрема, створено відділ з питань гендерної рівності, де працюють військовослужбовці, які контролюють виконання зазначеного питання, окрім цього, в офісі віце-прем’єр міністра з питань Європейської інтеграції працюють жінки — офіцери, які відряджені від оборонного відомства для контролю за цим напрямом на міжвідомчому та державному рівні.

"У зв’язку із вищевикладеним, мусимо зазначити, що питання доцільності призначення окремого радника з гендерних питань належить компетенції міністра оборони, а не інших посадовців органів державної влади", – резюмували у відомстві.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Торчинську громаду на Волині очікують вибори. ВІДЕО
Наступна новина Обрали проекти для фінансування з ДФРР на Волині. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини