Генштаб повідомляє про високу загрозу наступу з Білорусі на Волинь

Генштаб повідомляє про високу загрозу наступу з Білорусі на Волинь
Білоруські солдати. Фото з Telegram «Белта»

Генеральний штаб Збройних сил заявляє, що наразі існує висока загроза наступу з Білорусі на волинському напрямку. Це не лише Волинська область, а й Рівненська, Житомирська та частина Київської. 

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Генштаб ЗСУ, власні джерела у розвідці, серед військових та силовиків.

«Загроза наступу з Республіки Білорусь на Волинському напрямку оцінюється як висока», - повідомив Генштаб ЗСУ.

До слова, волинський напрямок включає в себе не тільки Волинську область, а й Рівненську, Житомирську та частину Київської.

Водночас у Генштабі наголосили, що сили оборони України готові до відсічі. За даними розвідки, протягом найближчих 1-2 днів Білорусь вступить у війну з Україною на боці Росії.

За даними джерел серед військових та силовиків, незважаючи на опір з боку рядових військових та мешканців Білорусі, рішення ухвалене керівництвом країни.

Співрозмовник-представник силового блоку відзначив, що білоруси ніде не воювали, не мають ні бойового досвіду, ні зрозумілих причин для війни з Україною. Він вважає, що «білоруські військові стануть гарматним м'ясом на території України».

Цю ж інформацію виданню вночі підтвердило інше джерело у правоохоронних органах із додатковим коментарем:

«Ситуація така, інформацію підтверджуємо. Готуємось дати серйозну відсіч. Точно переможемо».

Окремо силовики звернулися до білоруських військових:

«Це не ваша війна. Але дітям і чоловікам помирати на нашій землі вашим. Зупиніться, поки такий шанс є».

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про те, що у Петрикові через Прип’ять будують понтонну переправу, через яку можна буде потрапити до Лельчицького району, що межує з Україною. А на залізничній станції Мулярівка Петриківського району Гомельської області Білорусі розвантажують російську військову техніку: танки, бронетранспортери, самохідні артилерійські установки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Президент присвоїв звання Героя України військовому з Волині
Наступна новина Фільм волинянина Олеся Саніна покажуть у понад 600 кінотеатрах США. Кошти підуть на допомогу Україні
Останні новини
Схожі новини