Фільм волинянина Олеся Саніна покажуть у понад 600 кінотеатрах США. Кошти підуть на допомогу Україні

Фільм волинянина Олеся Саніна покажуть у понад 600 кінотеатрах США. Кошти підуть на допомогу Україні
Фото з Facebook-сторінки Yuri Shevchuk

Історична драма волинянина Олеся Саніна «Поводир» виходить у широкий кінопрокат у США. Виручені кошти підуть на гуманітарну допомогу Україні.

Створений за підтримки Держкіно знаковий фільм українського кінорежисера Олеся Саніна вийде у прокат у понад 600 американських кінотеатрах у 45 штатах, що є небаченим досі масштабом показу українського кіно у США, - повідомило Державне агентство України з питань кіно.

100% коштів, виручених за квитки та пожертвуваних під час показів, підуть організаціям, що надають гуманітарну допомогу в Україні та українським біженцям.

Повернути фільм на екрани допомогли професор та керівник Українського кіноклубу Колумбійського університету Юрій Шевчук і президент Human & Civil Rights Organizations of America Маршал Строс.

У співпраці з режисером Олесем Саніним та продюсером Максимом Асадчим (Pronto Film), 13-го березня вони показали «Поводиря» у кінотеатрі Salem Cinema у містечку Сейлем, штат Масачусетс.

Показ, що зібрав дві зали глядачів, відвідали губернатор штату Масачусетс Чарлі Бейкер, член Конґресу США Сет Молтон та інші американські політики.

Фото з Facebook-сторінки Yuri Shevchuk

Після такого успіху фільм підхопили американські ЗМІ, низка голівудських компаній безкоштовно запропонувала свої послуги з промоції та дистрибуції, а кількість сеансів фільму зростає в геометричній прогресії: кожного дня все нові кінотеатри США та Канади долучаються до ініціативи.

Довідково:

Історична драма «Поводир» вперше вийшла на екрани у 2014 році, одразу після Революції Гідності, та зібрала рекордний на той час бокс-офіс.

Стрічка про американського хлопчика, що супроводжує сліпого кобзаря Україною в роки колективізації та Голодомору, представляла Україну на «Оскарі» та багатьох міжнародних кінофестивалях.

У головних ролях – Станіслав Боклан, Антон Святослав Грін, Сусана Джамаладінова (Джамала), Денніс Джефрі Баррелл, Олександр Кобзар, Олег Примогенов.

Режисер – Олесь Санін. Сценаристи – Олесь Санін, Ірен Роздобудько, Олександр Ірванець, Пол Волянський.

Оператор-постановник – Сергій Михальчук. Художники-постановники – Сергій Якутович, Владлен Одуденко. Продюсери – Олесь Санін, Ігор Савиченко, Максим Асадчий. Стрічку створено компанією Pronto Film за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

До слова, сьогодні творці фільму, як і всі українці, долучилися до руху опору російській агресії. Продюсерський склад Pronto Film займається логістикою поставок з Європи.

Оператор Сергій Михальчук документує роботу українських військ на передовій. Не забувають митці і про творчий фронт. Нова спільна робота Олеся Саніна, Сергія Михальчука та компанії Pronto Film – історична драма «Довбуш», що також створена за підтримки Держкіно, чекає своєї світової прем’єри на кінофестивалях та можливості зустрітися з глядачами у широкому прокаті після перемоги України.

Читати також: Збрехав, щоб потрапити на фронт. Закарпатець який втратив обидві ноги, пішов на війну


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Генштаб повідомляє про високу загрозу наступу з Білорусі на Волинь
Наступна новина Через провали у наступі РФ почала використовувати більш руйнівну артилерію - Подоляк
Останні новини
Схожі новини