Герой України льотчик Karaya з Луцької бригади обурився чергам на «Устилузі»

Герой України льотчик Karaya з Луцької бригади обурився чергам на «Устилузі»

Герой України льотчик Вадим Ворошилов з позивним Karaya, який служив у Луцьку, обурився чергам на «Устилузі» і ймовірній корупції.

Про це він написав у інстаграмі, – пише ВСН.

Льочик зазначив, що його дружина знаходиться на пункті пропуску «Устилуг» з 06:00 ранку. На даний момент вона там - вже 9 годин. Черги автомобілів взагалі не рухаються.

«Найцікавіше, що величезна кількість цивільних авто проїжджає поза чергою і, як кажуть громадяни, які стоять в черзі, що її можна оминути за певну грошову винагороду», - ділиться Karaya.

Вадим говорить, що це викликає у нього дисонанс. 

«Як таке може бути? Хтось має стримувати ворога на фронті, захищати зі зброєю в руках тих митників на пункті пропуску «Устилуг», щоб вони спокійно заробляли на громадянах України?..» - каже Герой України.

На нього вже відреагував відомий волонтер Ігор Лаченков.

«Сумно, що вже доводиться герою України про це писати в сторіс. На кордоні митна служба — це суцільна корупція та бардак, там кожен другий вже став мільйонером. Зараз активно займаються воєнкомами, тож, сподіваюсь, що митна служба буде наступна», - написав він у своєму телеграм-каналі.

У Волинській митниці журналістам сайту «Конкурент» повідомили, що митна служба займається оформленням товарів, які везуть люди через пункти пропуску, а в'їзд на пункт пропуску контролюють прикордонники. Додали, що на «Устилузі» постійно є зараз черги на виїзд, і зранку 28 липня легкових авто там стояло близько 70.  

«Митна служба лише займається оформленням товарів, які везуть люди через пункти пропуску, а в'їзд на пункт пропуску контролюють прикордонники. Митники працюють в зоні митного контролю, яка знаходиться в середин пункту пропуску, куду пускають відповідно до черговості прикордонники. Зі свого боку скажу, що на «Устилузі» постійно є зараз черги на виїзд. Якщо говорити про легкові автівки, то сьогодні зранку там було близько 70 машин, для «Устилуга» це велика черга, бо сам ПП невеликий», – прессекретарка Волинської митниці  Валентина Черниш.

Речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна журналістам пояснила, що «Устилуг» – єдиний пункт пропуску на Волині, в якому здійснюється оформлення легкового транспорту жителів Волинської та прилеглих центральних і північних областей України, оскільки в пункті пропуску «Ягодин» здійснюється лише пропуск вантажних транспортних засобів.

Та додала, що відповідно до законодавства України право першочергового проходження передбачених законодавством видів контролю надається:

  • особам з дипломатичними, офіційними або службовими паспортами, а також особам, які виконують свої обовʼязки згідно з повноваженнями, наданими міжнародними міжурядовими організаціями;
  • особам з інвалідністю, які прямують на лікування, особи з інвалідністю першої групи та діти з інвалідністю. З такими особами у пріоритетному порядку можуть слідувати особи, які їх супроводжують (не більше двох), та, у разі необхідності, – близькі родичі першої лінії спорідненості;
  • представникам моніторингової групи, створеної відповідно до наказу Мінсоцполітики, та слідують для моніторингу умов перебування дітей за межами України;
  • організованим групам осіб з інвалідністю або інших осіб, які потребують постійного догляду та проживають/перебувають у закладах догляду;
  • особам, які на період воєнного стану надають гуманітарну допомогу; особам, які перевозять товари, необхідні для подолання наслідків стихійного лиха, аварій, катастроф, епідемій, а також живих тварин, органів та інших анатомічних матеріалів людини для потреб трансплантації, товарів, що мають обмежений строк чи особливий режим зберігання, товарів військового призначення, радіоактивних матеріалів, товарів міжнародної технічної та гуманітарної допомоги.

У Держприкордонслужбі нагадали, що пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди службовій особі, а також прийняття такої обіцянки, пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою є  правопорушенням, за яке законом передбачено кримінальну відповідальність.

Та просять громадян не навішувати ярлики недоброчесності на всіх прикордонників, правоохоронців, держслужбовців, а у разі, якщо ви стали учасником або свідком неправомірних дій на державному кордоні, відразу повідомляти відповідні правоохоронні органи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поліція Волині розшукує 23-річного чоловіка
Наступна новина 600 волинських прикордонників повернулись з передової
Останні новини
Схожі новини