Нацбанк випустив 10-гривневу монету, присвячену копанню картоплі

Нацбанк випустив 10-гривневу монету, присвячену копанню картоплі

Нацбанк випустив срібну колекційну монету, присвячену копанню картоплі, яка викликала бурю емоцій серед українців.  

В обіг нова монета потрапить 22 травня 2018 року, – повідомляє from-ua.com .

Монета була випущена номіналом в 10 гривень.  Згідно з повідомленням на сайті центробанку, нова монета присвячена розкриттю в художньо-образній манері іронічного наїву образів українського архетипу.

 «Загальновідомо, що серед споконвічних цінностей українців - земля-годувальниця.  Потяг і любов до неї, робота на ній тисячі років об'єднують Чоловіка і Жінку, що символізують дві фігури у формі серця », - заявили в НБУ.  

На реверсі монети можна побачити згорблених чоловіка і жінку, а на аверсі - кущ картоплі.

У Мережі неоднозначно відреагували на таке творче рішення та знайшли інший привід для іронії.  Така монета, запевняють користувачі мережі, символізує Україну як відстале аграрне суспільство, а не просунуте і технологічне.  

«Дуже чекаю ювілейні монети «Українці на полуниці в Польщі» і «Українці миють унітази в Італії».  Ну щоб всі тренди охопити», - написав блогер Денис Гороховський.  

«Вчора Україна порнуа, сьогодні золота картопля.  До речі, що це за жовтий монстр на монеті ховає наше єдине надбання?», - пише юрист Дмитро Назарець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянина, який зник безвісти 3 дні тому, знайшли ледь притомного
Наступна новина Більшість волинян вважають, що переформатування АТО в ООС свідчить про наближення перемоги
Останні новини
Схожі новини