Суд знову не зміг обрати запобіжний захід Порошенку

Суд знову не зміг обрати запобіжний захід Порошенку

Печерський районний суду оголосив перерву в засіданні щодо обрання запобіжного заходу п’ятому президенту Петру Порошенку до 8 липня.

Суддя взяв перерву для виклику до суду понятих, які були присутні під час вручення Порошенкові підозри. Захист Порошенка досі заперечує, що підозра була йому вручена, – пише «Українська Правда».

Сторона обвинувачення попросила обрати Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на 8 днів до 10 липня.

Зранку 1 липня Порошенко прибув на допит у якості підозрюваного до Державного бюро розслідувань. У відомстві повідомили, що Порошенко відмовився від показань у ДБР та не захотів брати повістки про виклики на допити на інші дати.

Після виходу з ДБР Порошенко разом із колоною своїх прихильників рушив до будівлі Печерського суду Києва, де о 14.00 продовжилося засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Прокуратура клопотала про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Нагадаємо, 18 червня мало відбутися засідання Печерського суду, на якому повинні були запобіжний захід для експрезидента Петра Порошенка. Його підозрюють у тому, що, будучи президентом, у 2018 році він «видав явно злочинний наказ», яким схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення ним влади та службових повноважень. Божок нібито за наказом Порошенка призначив на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.

У 2018 році журналісти опублікували розслідування, в якому стверджували, що сімʼя Семочка має нерухомість вартістю понад 200 млн грн, а деякі з його родичів – громадянство Росії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми можемо звільнити замок в Олиці за 10 місяців». Інтерв’ю з директоркою волинської психлікарні
Наступна новина Глава Нацбанку Яків Смолій подав у відставку
Останні новини
Схожі новини