Голова Луцької райради взяв участь в інтенсиві Асоціації міст України. Про що там говорили

Голова Луцької райради взяв участь в інтенсиві Асоціації міст України. Про що там говорили

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук на запрошення народного депутата Вячеслава Рубльова взяв участь в інтенсиві на тему «Актуальні питання становлення органів місцевого самоврядування в умовах нового адміністративно-територіального устрою».

Захід, організований Асоціацією міст України, відбувся у місті Дубно, повідомили у Луцькій районній раді.

Під час зустрічі обговорили практичні аспекти формування спроможних громад, зокрема як громадам залучити інвестиції, максимально використати ті ресурси, які лишились їм у спадок, та ті, які надає держава.

Народний депутат, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Вячеслав Рубльов вважає, що, наприклад, кошти ДФРР у громадах повинні використовуватись на ті проєкти, які в майбутньому будуть працювати на бюджет.

Олександр Омельчук переконаний, що не лише кошти, а й майно громади мають використовувати ефективно та по максимуму.

«Спільно з колегами народними депутатами ми напрацьовуємо алгоритми введення цих ідей в законодавтво України. І переконаний, що такі дискусійні панелі, які організовує Асоціація міст України, дають поштовх для розвитку і нам, законотворцям, і громадам», – сказав Вячеслав Рубльов.

Читати також: Майно у Горохові потребує ефективного використання, – Луцька райрада


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Підгайцівській громаді на шести аварійних перехрестях встановили дорожні дзеркала
Наступна новина Зеленський хоче запровадити в Україні COVID-паспорти
Останні новини
Схожі новини