Зеленський хоче запровадити в Україні COVID-паспорти

Зеленський хоче запровадити в Україні COVID-паспорти

Президент Володимир Зеленський вважає, що в Україні потрібно розробити систему «паспортизації» вакцинованих громадян.

Про це він сказав на селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби 29 березня, повідомили в Офісі президента.

«Ці «паспорти» вже розробляються і країнами Європейського Союзу, і США, і Швейцарією, й Ізраїлем, тобто багатьма розвиненими країнами, які активно працюють над створенням колективного імунітету проти коронавірусу.

Нам теж треба розробити свою систему відповідної «паспортизації», також для стримування поширення коронавірусної хвороби необхідно охопити 70% дорослого населення щепленнями проти COVID-19», – наголосив Президент.

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що МОЗ і Мінцифри від самого початку стежать за якістю даних у реєстрі вакцинованих. Це дасть змогу відображати «паспорти вакцинації», коли це буде необхідно.

Нагадаємо, єдиний для громадян всіх 27 країн Європейського союзу сертифікат здоров'я буде доступний з 15 червня. Документ буде містити інформацію про вакцинацію від COVID-19.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голова Луцької райради взяв участь в інтенсиві Асоціації міст України. Про що там говорили
Наступна новина Горохівські чиновники не віддають Луцькій райраді автобус, який їй належить
Останні новини
Схожі новини