Голова спілки воїнів АТО та член виконкому: хто повісив у Луцьку скандальний банер

Голова спілки воїнів АТО та член виконкому: хто повісив у Луцьку скандальний банер
Так виглядала багатоповерхівка у центрі Луцька після зрізання банера

Повісити банер зі словами «Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР. Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили. Волинь такого не пробачає» у центрі Луцька вирішили члени «Спілки воїнів АТО Волині».

Зокрема – голова спілки та член міського виконавчого комітету Олександр Серватович та голова міської організації спілки Олег Кобилинський, - повідомляє ІА «Волинські новини».

Нагадаємо, банер з’явився на стіні луцької багатоповерхівки ввечері 13 березня. За кілька годин його зірвали.

Якою була реакція військових

Банер викликав обурення у бійця 51 ОМБР Олександра Мартинюка. Він написав:

«Побачив сьогодні оцей шматок лайна на стіні 16-поверхового будинку в центрі. Я можу лише здогадуватись з чиєї воно дупи, але в мене виникло одне питання: це ж якою кінченою, цинічною, бездушною мразотою треба бути, щоб так паплюжити, використовувати в своїх політичних ігрищах пам'ять хлопців, які полягли за нашу країну, віддали найцінніше?»

У 14-ій бригаді, яка створена з розформованої 51-ої, також заявили, що не мають відношення до банера.

«Ми, бійці та ветерани 14-ї омбр ...глибоко обурені намаганнями втягнути нас та славне ім’я наших загиблих побратимів у мерзотне політиканство. Використання нашого імені у політтехнологічному лайні вважаємо ницим, і недостойним честі солдата та офіцера української армії», - заявили у прес-службі бригади.

Хто насправді повісив банер

Голова «Спілки воїнів АТО Волині» та член луцького виконкому Олександр Серватович заявив, що рішення розмістити банер прийняли колегіально члени спілки.

«Текст наш, ми самі його склали. Петро Порошенко прийшов до влади, зокрема, на трагедії під Волновахою (розстріл бійців 51-ої бригади відбувся 22 травня 2014 року, а президентські вибори – 25 травня, - ред.). Так, крім нього тоді варіантів не було і він обіцяв мир. Але про те, з чиєї вини сталося вбивство 17 солдатів, чому досі цього не розслідували і замовчують правду – про це всі мовчать», – сказав Серватович.

З його слів, «банер розмістили законно, легально, на спеціально відведеній для цього площі».

Члени «Спілки воїнів АТО Волині», які вирішили повісити банер. Фото ІА «Волинські новини»

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 16 березня
Наступна новина Волинська шахта «дала план». Кажуть про зміни на краще. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини