Голова Волинської ОДА передав «цифрову» валізу луцькому ЦНАПу

Голова Волинської ОДА передав «цифрову» валізу луцькому ЦНАПу

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко ознайомився з роботою луцького Центру надання адміністративних послуг та вручив їм «цифрову» валізу.

У вівторок, 15 травня, директор департаменту ЦНАПу Луцької міської ради Лариса Карп’як показала голові ОДА зону очікування, дитячу зону, електронну чергу, приміщенням, де роблять закордонні паспорти та ID-картки, інформаційно-консультативний пункт для іноземців та поділилася планами у роботі. 

«Досить приємно, що багато ЦНАПів вчилися у нас, адже ми були одним із перших, який створювався на території області. Незабаром нам буде 5 років, за цей час майже мільйон відвідувачів скористалися послугами центру», – розповіла директор.

Директор департаменту ЦНАП Луцької міської ради Лариса Карп’як та голова Волинської ОДА Олександр Савченко

Олександр Савченко розповів, що бачив й інші Центри країни, тому неправильно було б не завітати в луцький.

«Аналогічний ЦНАП побудували і в Київській ОДА. Він, до речі, не такий розкішний, хоча дуже красивий та модерний. Я не пам’ятаю, щоб знав ЦНАП, який поєднав понад 300 адмінпослуг. Це дуже багато. І при цьому, не бачу, аби люди десь стояли в чергах», – сказав Савченко.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко

За його словами, днями він отримав велику дозу песимізму від Камінь-Каширського району.

«Багатьом школам, якщо їх можна так назвати, за 100 років. Десятикласники сидять за партами п’ятикласників. Ми вже випускаємо фізично нездорових дітей. А сьогодні оптимізм є», - каже голова Волинської ОДА.

Далі Олександр Савченко передав «цифрову» валізу для надання адміністративних послуг, у якій вже є ноутбук, принтер, сканер, модем для підключення мобільного Інтернету, пристрій для зчитування інформації паспортів у формі картки, додаткове джерело живлення.

«Цифрові валізи» для надання адміністративних послуг за моделлю «виїзного адміністратора» придбані у рамках програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконується міжнародною організацією «Фонд Східна Європа». Програмою передбачено, що такі мобільні центри працюватимуть також у Вінницькій, Одеській та Дніпропетровській областях.

Ознайомлення із вмістом «цифрової» валізи

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт підмітив, що коли різні гілки влади співпрацюють, то є і результат.

«Слід сказати, хто стояв у витоків цієї справи, а це покійний міський голова Микола Романюк та голова ОДА Борис Клімчук. Ідея ЦНАПу – це десь звідти, з їхньої співпраці. Вони захотіли щось змінити, зробити для лучан щось нове, аби наші життя, дійсно, стали європейськими», – зазначив він.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт

До слова, переваги цієї валізи полягають у наданні адміністративних послуг маломобільним групам населення: особам похилого віку, людям з інвалідністю, батькам з маленькими дітьми, які не мають змоги відвідати ЦНАП.

Відвідувачі ЦНАПу

Територія для дітей у луцькому ЦНАПі
Ознайомлення з роботою електронної черги
«Цифрова» валіза

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Провальний звіт віце-мера: Петрочук втрачає популярність серед провладної більшості Луцькради
Наступна новина Луцьк потребує виборів міського голови, - Гузь
Останні новини
Схожі новини