Провальний звіт віце-мера: Петрочук втрачає популярність серед провладної більшості Луцькради

Провальний звіт віце-мера: Петрочук втрачає популярність серед провладної більшості Луцькради

Депутати Луцької міської ради під час позачергової 41-ої сесії відмовились приймати звіт заступника Луцького міського голови Костянтина Петрочука.

Зокрема, до порядку денного позачергової сесії внесли два проекти рішень: про звіти першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада та заступника Луцького міського голови Костянтина Петрочука.

Читайте також: Луцькрада таки прийняла «скандальні» зміни до регламенту

І якщо депутати заслухали та взяли до відома річний звіт Григорія Недопада, то Костянтину Петрочуку так і не вдалось закрити своє питання через відсутність підтримки у залі.

За це рішення обранці Луцької міської ради голосували тричі і щоразу – безуспішно. «За» звіт Костянтина Петрочука проголосував лише 21 депутат. І це при тому, що із 43 обранців – на сесії зареєструвалось 29.

Стає очевидним, що провладній більшості депутатів у Луцькій міській раді не вистачило голосів, аби прийняти звіт заступника міського голови Костянтина Петрочука.

І, якщо позиція опозиційних депутатів зрозуміла загалу, то і серед тих, кого так чи інакше відносять до «укропівської» більшості, знайшлися ті, хто не голосував за це рішення. Так, під час розгляду на сесії питання Костянтина Петрочука були відсутні: представник фракції ВО «Батьківщина» Валерій Бондарук та «укропівці» Олександр Кравченко і Орися Залевська.

Читайте також: У Луцьку створять реабілітаційний центр для учасників АТО

Саме стільки голосів не вистачило обранцям, аби «просунути» рішення і затвердити звіт заступника Луцького міського голови Костянтина Петрочука.

Не врятувало й те, що він, як депутат міської ради, також проголосував за своє ж питання.

Натомість сам Костянтин Петрочук вважає це рішення простою формальністю і надто цим не переймається, адже в подальшому не передбачено повторного розгляду.

«Не затвердили. Там стоїть питання не «затвердити», а «взяти до відома». Не взяли до відома, не вистачило одного голосу. Воно не має ніяких юридичних наслідків. Вони (депутати, – прим.авт.) хотіли, що б я прозвітувався, я прозвітувався, та й все», - розповів у коментарі Костянтин Петрочук.

Вочевидь, навіть серед представників політичної більшості у міській раді не всі задоволені роботою заступника міського голови. Тим не менше, звіт першого заступника Григорія Недопада прийняли більшістю – «За» проголосувало 24 обранці Луцької міської ради, в тому числі і Орися Залевська.

Читайте також: На сесії міськради муніципалів «попросили» з залу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЮНІСЕФ заявила про фальсифікації довідок про вакцинацію в Україні
Наступна новина Голова Волинської ОДА передав «цифрову» валізу луцькому ЦНАПу
Останні новини
Схожі новини