Голова Волинської ОВА скасував заборону на продаж алкоголю. ОНОВЛЕНО

Голова Волинської ОВА скасував заборону на продаж алкоголю. ОНОВЛЕНО
Фото ілюстративне з відкритих джерел

На Волині дозволили продавати всі види алкоголю, включаючи міцні напої на спиртовій основі. Обмеження на продаж діятиме лише під час комендантської години.

Відповідний наказ підписав голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко у вівторок, 22-го березня.

«Скасувати заборону та дозволити торгівлю алкогольними напоями й речовинами, виробленими на спиртовій основі, включаючи пиво, вино та слабоалкогольні напої, на всій території Волинської області», - йдеться у наказі.

При цьому заборона на продаж алкоголю діятиме лише під час комендантської години, з 06:00 до 23:00.

У документі зазначено, що таке рішення прийняли з метою «підтримання економіки регіону».

Крім того, такі ж рішення про дозвіл продавати всі види алкогольних напоїв мають прийняти начальники районних військових адміністрацій, голова обласної ради, сільські, селищні, міські голови.

«У разі неприйняття відповідних рішень зазначеними посадовими особами підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності застосовувати положення цього наказу», - йдеться у документі.

Згодом, після наказу голови Волинського ОВА Юрія Погуляйка департамент муніципальної варти Луцької міськради повідомив, що на території Луцької громади і надалі заборонено продаж алкогольних напоїв. За порушення передбачені штрафи у розмірі від 6,8 тис. до 13,6 тис. грн. 

«Рішенням виконавчого комітету від 18.03.2022 № 143-1 «Про заборону продажу алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі» на території Луцької міської територіальної громади заборонено продаж алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі (в тому числі пива, вина та слабоалкогольних напоїв) до закінчення строку, на який було введено воєнний стан, та за умови усунення загрози нападу чи небезпеки», – йдеться у повідомленні муніципалів.

Крім того, департамент муніципальної варти просить мешканців повідомляти про відомі їм факти продажу алкоголю на території Луцької громади. Звертатись можна за такими контактами: телефон, Viber, Telegram, WhatsApp: 0670000679.E-mail: [email protected]

Нагадаємо, 1-го березня на Волині заборонили продаж алкогольних напоїв. Згодом, 17-го березня голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко дозволив продаж вина, пива та інших слабоалкогольних напоїв

Проте міський голова Луцька Ігор Поліщук повідомив, що не буде скасовувати заборону на продаж алкогольних напоїв на території Луцької тергромади. Таке ж рішення прийняли мер Нововолинської громади Борис Карпус та члени виконкому Володимира


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Міграційна служба на Волині відновила роботу. Які послуги надають?
Наступна новина Луцький міський голова розповів, яким надалі буде навчання в школах громади
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні