«Головне - бути вимогливою до себе», - Оксана Прокопюк про роботу у чоловічому колективі Волиньгазу

«Головне - бути вимогливою до себе», - Оксана Прокопюк про роботу у чоловічому колективі Волиньгазу

Оксана Прокопюк – перша жінка-головний інженер в історії підприємства «Волиньгаз». 

Вона прийшла на роботу в цю установу 33  роки тому. Тоді молодій працівниці не було і 18 років, – повідомляє прес-служба відомства.

Працювала неповний робочий день слюсарем з ремонту та експлуатації газового обладнання, потім контролером. Тоді ще всі користувались зрідженим газом, природного газу не було. Водночас успішно поєднувала теорію з практикою, навчаючись на технічних спеціальностях у вишах та здобуваючи цінний досвід на підприємстві.

– До мого рідного Ківерцівського району газ “прийшов” у 1993 році, - пригадує старший майстер Ківерцівської дільниці Луцького відділення АТ “Волиньгаз” Оксана Прокопюк. - Усе для нас було новим, самі вчилися. Працюючи майстром будівельно-монтажної дільниці, в мене було 7 бригад, до складу яких входили зварювальники, слюсарі та водії. Трохи було й страшно, бо на той час мені виповнилось тільки 25 років. Неодноразово засиджувалася до пізньої ночі над оформленням виконавчо-технічної документації. Мені дуже пощастило, що чоловік з розумінням ставився до моєї роботи та підтримував, бо теж свого часу працював зі мною в компанії, а згодом і син теж здобув досвід роботи в газовій сфері.

Колега, інспектор Михайло Муха постійно нагадував Оксані Василівні, що не жіноча то справа - газова служба. Але любов до своєї професії взяла гору, а ще - велика наполегливість.

– Моє кредо - бути в житті вимогливою до себе. Бо на мене мають рівнятись і моя родина, діти, і колеги на роботі. Тепер мені приємно згадувати, коли за рік газифіковували по 5-7 сіл, близько 1 000 нових споживачів щороку додавалось. І люди раділи, що в їхніх оселях з’явився блакитний вогник - благо цивілізації, - ділиться думками Оксана Василівна. - А якщо народився на цій землі, живеш тут, то й працюєш з підвищеною відповідальністю. А ще робота в газовій службі не дає можливості помилятися, так як кожна помилка може вартувати людського життя.

На роботі - рідні стіни та чудовий колектив. Саме він і вчив, і підтримував, і завжди стимулював рости й досягати мети.

У 2008 році Оксану Прокопюк призначають на таку відповідальну посаду, як головний інженер управління. І майже 10 років вона була єдиною жінкою у чоловічому колективі головних інженерів. Ніколи не соромилась запитати пораду, постійно вчилась і довела всім, що жінка нарівні з сильними чоловіками може виконувати складну роботу в газовій компанії.

Зараз пані Оксана відповідальна за роботу газового господарства в Ківерцівському районі. Після реорганізації в компанії, працює старшим майстром Ківерцівської дільниці Луцького відділення АТ «Волиньгаз» колектив якої становить понад шістдесят працюючих.

А ще в Оксани Прокопюк міцна родина, син та донька і вже навіть 4 онуків, якими дуже тішиться і має надію, що хтось з них стане газовиком та перейме її досвід. Має хобі - вишивка бісером. За цим заняттям, зізналась нам, і відпочиває.

Усім споживачам газу Оксана Прокопюк радить завжди дотримуватись правил безпечного користування газом, бо вони допомагають зберегти найцінніше - людське життя!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Світязь аномально міліє через відсутність дощів, - науковці
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 4 вересня
Останні новини
Схожі новини