Головний принцип – робити цілісно і якісно: Поліщук про ремонти вулиць та дворових територій

Головний принцип – робити цілісно і якісно: Поліщук про ремонти вулиць та дворових територій

Дороги в Луцьку ремонтуються дуже активно. Але, як констатував Луцький міський голова Ігор Поліщук в інтерв’ю ІА «Волинські Новини», роботи ще багато. 

Стосовно того, що один із найважливіших критеріїв якісної міської інфраструктури – відремонтовані дороги і Луцьк за цим показником не пасе задніх, то Ігор Поліщук впевнений, що досягти цього можна тільки одним простим шляхом – постійно, системно і якісно ремонтуючи дороги, з року в рік приділяючи цьому питанню значну увагу.  Тож влада міста і виділяє значні кошти з міського бюджету, і залучає кошти з державного.

«Сьогодні дороги в Луцьку ремонтуються дуже активно. Але, звісно ж, роботи ще багато. Є чимало проблемних доріг, які потребують серйозного ремонту», – визнає міський голова .

За його словами, у планах – ремонт проспекту Грушевського, який є одним із найгірших за своїм станом і один з найбільш складних у плані ремонту, бо увесь – у комунікаціях.

«Власне, ями часто виникають саме через те, що просідають мережі. І велику частину з них треба буде також ремонтувати», – уточнив Ігор Поліщук, додавши, що своєї черги чекають також проспект Відродження, вулиці Рівненська, Володимирська, Львівська і чимало доріг у приватному житловому секторі.

Тривають роботи на однй із найгірших доріг у місті – вулиці Дубнівській. Цього року запланували покласти нижній шар асфальту і замінити, де необхідно, мережу зливової каналізації на відрізку від перехрестя з вулицею Карпенка-Карого до кільця в селі Підгайці. В наступному році ремонт продовжать уже до Київського майдану із облаштуванням тротуарів, велодоріжок, LED-освітленням та озелененням.

Ремонт вулиці Дубнівська

Також цього року в місті відремонтують праву частину надзвичайно навантаженого транспортом проспекту Соборності, якщо рухатися від гіпермаркету «Там Там» до ринку «Північний». Уже розпочалися підготовчі роботи.

Працюють, звісно ж, і над другорядними дорогами. Відремонтували Кривий Вал на відрізку від перехрестя Богдана Хмельницького до Набережної. Багато доріг зробили і в секторі приватної житлової забудови.

Окрім цього, на думку Луцького міського голови , кількість відремонтованих прибудинкових територій та якість цього ремонту є сильною стороною влади міста. Попри те, що попереду – ще величезна кількість роботи, але процес розпочато.

Головний принцип – робити цілісно і якісно на роки. Наразі у затвердженому сесією переліку є ще орієнтовно 30 прибудинкових територій. І після того, як ці двори доведуть до ладу, будуть формувати новий перелік й продовжувати роботу.

«Звісно, можна просто заасфальтувати у дворі ті проїзди, які були колись передбачені, і зробити це дешево, швидко, але це не змінить якості життя. Тому підходимо до цього дуже серйозно, з баченням на майбутнє: розширюємо кількість паркомісць, облаштовуємо дитячі і спортивні майданчики. Встановлюємо також LED-освітлення на оцинкованих опорах, стараємося забирати старі бетонні опори, тому що термін їхньої експлуатації давно минув, а оцинковані служитимуть десятиліттями. Також облаштовуємо контейнерні майданчики й інші об’єкти благоустрою», – розповів про підхід до цієї справи Ігор Поліщук.

Він визнав, що, можливо, якби до цього питання підходили не так комплексно, то кількість відремонтованих територій могла б бути більшою, але йдеться насамперед про якість і комфорт мешканців, а також – пристойний зовнішній вигляд дворів.

Ремонт дворів у Луцьку

«Цьогоріч завершили ремонт прибудинкових територій за такими адресами: Щусєва, 18; Відродження, 9, 11; Коновальця, 1, 1а. В роботі у нас сьогодні наступні двори: Соборності, 19, 5; Молоді, 14; Конякіна, 9, 9а, 9б; Потебні, 50; Генерала Шухевича, 1, 3 та Перемоги, 18, 20, 22, 26. Також здійснюємо поточні ремонти територій у невеличких дворах: Червоної Калини, 24; Грушевського, 24, там робимо розширення паркомісць. Побачимо, яка буде погода, можливо, ще на кількох прибудинкових територіях зробимо ремонт. Принаймні плануємо в цьому році ще встигнути навести лад на Перемоги, 25 і 25а», – уточнив Ігор Поліщук.

Ремонт проспекту Волі

Ремонт площі Героїв Майдану

Ремонт вулиці Карпенка-Карого

Читати також: Скільки коштуватиме День міста Луцька


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Знайшли школяра, який загубився у Володимирі
Наступна новина Партнери з НЕФКО захоплені модернізованими фасадами освітніх закладів Луцька, – Поліщук
Останні новини
Схожі новини