Головний санітарний лікар підтвердив, що ЗНО таки можуть відмінити

Головний санітарний лікар підтвердив, що ЗНО таки можуть відмінити
Фото ілюстративне

Зовнішнє незалежне оцінювання в 2020 році справді може не відбутися – у тому випадку, якщо будуть значно перевищені епідемічні показники.

Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише LB.ua

«Усе буде залежати від епідситуації. У суботу на комісії з техногенної безпеки і назвичайних ситуацій ми обговорювали різні варіанти: що ЗНО буде проведене у заплановані дати, що воно буде перенесене і що воно буде скасоване. Епідситуація може вплинути на будь-який із цих варіантів, тому остаточне рішення щодо проведення ЗНО з 25 червня по 17 липня ми приймемо 22 червня», – сказав Ляшко.

За його словами, якщо ситуація буде приблизно такою, як сьогодні, то ЗНО відбудеться у заплановані дати.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

На запитання про те, в якому випадку ЗНО в цьому році не відбудеться, він відповів: «Якщо у нас буде стійкий ріст розповсюдження коронавірусної інфекції. Індикатори ще не затверджені, але орієнтовно: коли більш ніж у 50 % регіонів будуть перевищені три наші показники – інцидентність, завантаженість лікарень і тестування, і якщо загальна кількість активних хворих буде переважати 60 випадків на 100 тис. населення. Зараз ця цифра становить 37. Тобто нам усім потрібно дуже постаратися, щоб був такий ріст». 

Відповідаючи на запитання, чому під сумнівом проведення ЗНО, у той час як, наприклад, працюють усі дитсадки, де контакт між дітьми значно ближчий і триваліший, Ляшко сказав, що у випадку описаного росту темпів розповсюдження вірусу дитсадки теж будуть закриті.

За інформацією видання, президент Володимир Зеленський на селекторній нараді з губернаторами теж говорив, що розглядається питання про скасування ЗНО в цьому році і що уряд прораховує різні варіанти.

Нагадаємо, у п’ятницю, 12 червня, через погіршення епідеміологічної ситуації у країні Кабмін заборонив проведення пробного ЗНО у навчальних закладах, яке було призначене на 15 червня.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив, що, згідно з інформацією, яку він отримав із декількох не пов’язаних між собою джерел, влада має намір взагалі скасувати ЗНО.

Зовнішнє незалежне оцінювання було запроваджене в 2007 році для того, щоб зробити неможливою корупцію при вступі до вишів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де на Волині найвища захворюваність на коронавірус
Наступна новина Мільйони євро інвестицій і сотні робочих місць. На Волині хочуть побудувати вітрову електростанцію
Останні новини
Схожі новини