Мільйони євро інвестицій і сотні робочих місць. На Волині хочуть побудувати вітрову електростанцію

Мільйони євро інвестицій і сотні робочих місць. На Волині хочуть побудувати вітрову електростанцію
Фото ілюстративне

На териториторії Затурцівської ОТГ Локачинського район ТзОВ «Волинь Вест Вінд-2» та ТзОВ «Волинь Вест Вінд-3» мають намір побудувати об'єкти для отримання вітрової енергії.

Про це йшлося 15 червня під час робочої наради, повідомляє пресслужба Волинської облради.

Зазначають, що об'єкти будуть встановлені за межами населених пунктів за 700 м від житлової забудови з дотриманням вимог українського законодавства.

Представники компаній заявляють, що залучать в область 300 мільйонів євро інвестицій та створять сотні високооплачуваних робочих місць.

За умови врегулювання всіх формальностей, вітропарк  потужністю 106 МВт може бути введений в експлуатацію в 2022 році. Орієнтовний термін експлуатації вітрової електростанції – 20 років.

Потенційні інвестори переконували волинську владу, що вітрова енергетика в Україні в перспективі постійно збільшуватиме частину альтернативної енергетики в енергетичному балансі України. З їхніх слів, Волинь має значний природний потенціал для реалізації вітроенергетичних проєктів.

 

Стартувати з будівництвом вітрової електростанції в Локачинському районі поки заважають формальні причини. Зокрема, в районі не затверджено Схеми планування території, без якої не можна розробити детального плану території розміщення об'єктів альтернативної енергетики, як того вимагає Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Затвердження Схеми планування території району – компетенція районних депутатів. Обранці громади можуть розглянути питання на найближчій сесії районної ради. 

Компанія-інвестор зі свого боку гарантує дотримання законодавства та порядність. Про це більше детально зазначать у Меморандумі про співпрацю, який інвестори планують підписати з облдержадміністрацією.

Голова ОДА Юрій Погуляйко вважає, що реалізація проєкту слугуватиме стимулом для розвитку місцевої економіки.

Голова обласної ради Ірина Вахович також підтримує цей проєкт і закликає всі сторони, які задіяні в його реалізації, консолідуватися та сприяти залученню інвестиції.

«Важливо, де буде зареєстрована  компанія, бо від цього залежить, куди будуть сплачуватися податки. В Локачинському районі сьогодні видобувають газ, але місцеві бюджети від цієї діяльності ніякої вигоди не мають. Тому ми рекомендуємо виконавчій владі області при підписанні Меморандуму про співпрацю з компанією-інвестором обов'язково врегулювати питання реєстрації підприємства», – зауважила Ірина Вахович.

Читати також: Авто на зарядці. Як волиняни пересідають на електрокари


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Головний санітарний лікар підтвердив, що ЗНО таки можуть відмінити
Наступна новина Випускників, які не вступатимуть до вишів, звільнять від ЗНО
Останні новини
Схожі новини