Грамоти, подяки, концерт. Як вітали із професійним святом волинських учителів

Грамоти, подяки, концерт. Як вітали із професійним святом волинських учителів
Під час урочистостей до Дня працівників освіти

Напередодні Дня працівників освіти у Луцьку урочисто привітали волинських педагогів, вручили їм грамоти та подяки від влади, організували святковий концерт.

Урочистості з нагоди професійного свята вчителів відбулися 2 жовтня, повідомляє Сфера-ТВ.

Лучанка Валентина Остапчук пройшла шлях від старшої піонервожатої до керівної посади  обласної освітньої установи.

«Ця професія мені дарована Богом, я дуже люблю дітей, я дуже люблю справу, якою займаюся», – ділиться  директорка Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук.

Учителька початкових класів Лариса Шпарук каже, що від самих початків, коли діти лише починають отримувати перші знання, працювати з ними потрібно наполегливо та старанно. Хоча, зізнається, це доволі нелегко.

«Треба знаходити підхід до дитини, любити цих діток. І з любов’ю все буде гаразд», – каже вчителька початкових класів Велицької ЗОШ Лариса Шпарук.

За її словами, із запровадженням нової української школи змінилося багато у кращий бік на користь дітей. Щоправда, самим педагогам поталанило менше, бо зарплатні 7 тисяч гривень вкрай не вистачає на прожиття.

Сумний факт констатує і головна освітянка області Людмила Плахотна.

«Хотілося б кращого соцзахисту для педагога. Сьогодні рішення є прийняті, але немає підгрунтя фінансового… Але не будемо про сумне. Гарно працює волинська освіта. Маємо досягнення і в конкурсах, і в турнірах, і в олімпіадах. Гарні результати за зовнішнє незалежне оцінювання. Маємо школи, які попали в ТОП-200 кращих в Україні», – розповіла начальниця управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна.

Новацій в освіті нині впроваджується чимало, і це тішить, але не усе відразу, каже голова обласної ради Ірина Вахович

«Освіта – то основна наша конкурентна перевага взагалі на території України протягом десятиліть, протягом навіть, може, століть. І до питання реформування в освіті треба підходити досить обережно», – каже Ірина Вахович.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Осівцях так і не відкрили нової школи. Батьки організували акцію протесту
Наступна новина «Хіба це не армагеддон?». Волинський бізнесмен закликає усіх рятувати Світязь
Останні новини
Схожі новини