В Осівцях так і не відкрили нової школи. Батьки організували акцію протесту

В Осівцях так і не відкрили нової школи. Батьки організували акцію протесту
Акція протесту біля школи в Осівцях (фото UA:Волинь)

У селі Осівці Камінь-Каширського району батьки перестали пускати дітей до школи, оскільки приміщення старе і небезпечне. Нову ж школу побудували й обіцяли відкрити у новому навчальному році, однак цього не сталося.

Про це – у сюжеті UA:Волинь.

«Краще бути вдома. Почекати той тиждень-два, ніж ходити в ту аварійну школу, де вікна побиті, стеля капає. Їжу довозять із сусіднього села холодну і голодну», – розповідає мама двох школярів Світлана Іщик.

Разом з іншими батьками жінка прийшла під будівлю старої школи на акцію протесту. 

«Зібралися тому що не відкривають нову школу, ми живемо обіцянками. Після нового року, у вересні. Ми поступилися, ми дітей пустили. А тепер, що ми бачимо? Ми повірили», – каже мама трьох учнів Людмила Тимошик.

Разом із батьками на акцію протесту прийшли 30 працівників школи, каже директорка закладу Любов Дем’яник. Розповідає, що навчатися у новій школі 235 учнів мали з першого вересня.

Читати також: В Осівцях новий навчальний рік планують розпочати у новій школі

«Ми, педагогічний колектив, двома руками за те, щоб відкрили швидше нову школу, і підтримуємо в тому батьків, що діти повинні вчитися в належних умовах», – наголосила директорка.

Керівниця школи показує один з 5 корпусів навчального закладу. Каже: 2013-го ці приміщення були визнані аварійними. У нині недіючому харчоблоці закриті вікна. Спортзалу, каже, у школі немає. У приміщенні, де харчуються діти, – залишки їжі, на стелі грибок.

«От бачите, це літо було таке грозове, дощі, все це заливало. Ми ж не розраховували, що будемо навчатися в цій школі, ми вже готувили себе до нової школи», – розповіла Любов Дем’яник.

У новій триповерховій школі 14 класних кімнат, розповів завгосп Михайло Леонець. На першому поверсі спортивна зала. У харчоблоці є кухонна техніка, проведені комунікації, встановлені умивальники та холодильник.

Як розповів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, вартість нової школи 75 мільйонів гривень. Роботи завершені на 96 відсотків. Приїхав переконати батьків пустити дітей навчатися поки у стару школу.

«Батьки повинні зрозуміти, піти назустріч, тому що це для діток. Повинні в школу ходити, а батьки виконувати свій обов’язок», – каже посадовець.

Будівництво нової школи, розповідає Олександр Михалік, профінансовано стовідсотково.

«У чому наразі затримка? – В оформленні документів. Кошти є. Просто належним чином оформляються документи. У найближчий час, місяць, два, будуть оформлені повністю документи і школа відкриється», – запевнив він.

Під час акції протесту присутні батьки проголосували за те, аби не пускати дітей на навчання до старої школи. Правоохоронців на акції не було.

Нагадаємо, у селі Стобихівка Камінь-Каширського району 1 вересня батьки не пустили дітей на навчання через те, що в селі не будують нової школи. З цієї причини селяни навіть протестували під Офісом президента у Києві. Зрештою Володимир Зеленський таки пообіцяв розпочати будівництво школи у Стобихівці. Тож після цього навчання відновили.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 2 жовтня
Наступна новина Грамоти, подяки, концерт. Як вітали із професійним святом волинських учителів
Останні новини
Схожі новини