Грип і ГРВІ на Волині. Хворих ще й досі багато

Грип і ГРВІ на Волині. Хворих ще й досі багато
Фото ілюстративне

На Волині утримується високий рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. За останній тиждень в області захворіло понад 8 тисяч осіб, тоді як за попередній тиждень захворіло понад 9 тисяч.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ знаходиться вище епідемічного порогу на 41 %. Епідемічні пороги перевищено на усіх адміністративних територіях області, окрім Ковельського, Старовижівського, Іваничівського та Луцького районів.

Впродовж тижня на грип та ГРВІ сумарно захворіло понад 8 тисяч осіб. Із числа хворих понад 5 тис. – це  діти до 17 років (62 %). Кількість госпіталізованих із приводу ГРВІ становить 263 особи (3,1 % від захворілих, із них 68 % діти).

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019 р.) вже перехворіло понад 12 % населення. За підсумками моніторингу в епідемічному сезоні 2019-2020 рр. захворюваність перевищила дані за аналогічний період минулого сезону на 9 тисяч.

На Волині дві особи померли від ускладнень грипу А (Н1)pdm 09, що підтверджено лабораторно.

У нинішньому епідемічному сезоні у вірусологічну лабораторію із лікувально-профілактичних закладів області надійшло на дослідження 25 зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ. Виявлено  позитивних 10 зразків, в тому числі 2 секційного матеріалу. У всіх випадках виділено вірус  грипу А (Н1)pdm 09.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Молодим учителям обіцяють заплатити додатково по 21 тисячі гривень
Наступна новина В Україні буде нова посада у державних органах
Останні новини
Схожі новини