На Волині захворюваність на грип та ГРВІ і досі висока

На Волині захворюваність на грип та ГРВІ і досі висока
Фото ілюстративне

На Волині захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції і досі перебуває на високому рівні. Упродовж останнього тижня захворіли понад 9 тисяч осіб, серед яких 56 % – це діти до 17 років

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ.

Зазначається, що інтенсивний показник захворюваності по області вищий від епідемічного порогу на 55%. Епідемічні пороги перевищені на усіх адміністративних територіях, окрім Ковельського та Луцького районів. 

Кількість госпіталізованих з приводу ускладнень грипу та ГРВІ знаходиться на рівні попереднього тижня та становить 317 осіб, 65 % із котрих діти. Із загального числа госпіталізованих 45 % припадає на пневмонії, 21 % – на тяжкі гострі респіраторні інфекції.

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019 р.) вже перехворіло 12% населення.

В епідемічному сезоні 2019-2020 рр. захворюваність перевищила показники за аналогічний період минулого сезону.

Нагадаємо, попереднього тижня захворіли 10 тисяч 510 волинян.

Також на Волині зареєстрований летальний випадок від ускладнень грипу типу А(Н1)pdm09, що підтверджено лабораторно. Померла мешканка села Затурці Локачинського району віком 47 років. Жінка захворіла 10 лютого, лікувалась самостійно. 13 лютого при зверненні до сімейного лікаря був встановлений діагноз «правобічна пневмонія». Хвору відразу госпіталізували у реанімаційне відділення районної лікарні. Наступного дня жынку у важкому стані перевели у відділення інтенсивної терапії Волинської обласної інфекційної лікарні. На жаль, реанімаційні заходи були неефективними, і 17 лютого жінка померла.

Це вже другий у поточному році летальний випадок від грипу А(Н1)pdm09, котрий ускладнився  вірусною пневмонією.

 
На Волині другий летальний випадок від ускладнень, викликаний грипом

47-річна волинянка померла від ускладнень, викликаних вірусом грипу. Про це Суспільному розповіла завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру Ірина Єнжиєвська. З її слів, цього року - це другий летальний випадок від ускладнень грипу в області. За минулий тиждень на грип та грві занедужали понад 9 тисяч волинян. У Луцький центр первинної медичної допомоги №2 за минулий тиждень звернулося 723 пацієнти із симптомами грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій, розповіла медична директорка закладу Світлана Бойко. Каже: це майже на 200 людей менше ніж попереднього. Випадків захворювання на грип за нинішній епідемічний період у закладі не зафіксували. #НовиниСуспільнеВолинь Більше інформації за посиланням:https://suspilne.media/16032-na-volini-drugij-letalnij-vipadok-vid-uskladnen-viklikanij-gripom/

Posted by UA: Волинь on Monday, 24 February 2020

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку перевіряли якість газу. Усі параметри – в межах норми
Наступна новина Одіозного Насірова суд поновив на посаді голови фіскальної служби
Останні новини
Схожі новини