Грип відступає, але повільно. На Волині хворих трохи поменшало

Грип відступає, але повільно. На Волині хворих трохи поменшало
Фото ілюстративне

Захворюваність на грип та ГРВІ серед волинян утримується на середньому рівні. Упродовж тижня в області захворіли понад 7,7 тисячі осіб.

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ.

Нагадаємо, попереднього тижня на Волині захворіли понад 8 тисяч осіб.

Скільки хворих? Де найчастіше хворіють?

Щодо останнього тижня, то інтенсивний показник захворюваності на 100 тисяч населення знаходиться вище епідемічного порогу на 30 %. Епідемічні пороги перевищені в Рожищенському, Володимир-Волинському, Локачинському Ратнівському, Любешівському, Шацькому, Любомльському районах, містах Луцьку та Нововолинську.

Впродовж тижня на грипом та ГРВІ захворіли понад 7,7 тисячі осіб.  Із числа хворих, близько 4,7 тис. – це  діти до 17 років (61%). Кількість госпіталізованих із приводу грипу та ГРВІ становить близько 200 осіб (із них 67 % діти).

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019р.) вже перехворіло понад 13 % населення. За підсумками моніторингу, в епідемічному сезоні 2019-2020 рр. кількість захворілих на 11 тисяч більша, ніж за аналогічний період минулого сезону.

Від грипу помер чоловік

Окрім того, на Волині зареєстрували третій летальний випадок від ускладнень грипу типу А(Н1)pdm09, що підтверджено лабораторно методом ПЛР. Помер 38-річний мешканець Нововолинська.

Чоловік захворів 21 лютого. З діагнозом «ГРВІ, лівобічна негоспітальна пневмонія» госпіталізований в інфекційне відділення місцевої лікарні. У зв’язку із погіршенням стану 26 лютого хворого переведели в реанімаційне відділення, де він і помер 4 березня.

При епідеміологічному розслідуванні встановили, що померлий мав супутні захворювання, проти грипу не щеплений, в сім’ї контактував із хворими на грип дружиною та донькою.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві – карантин. Закривають школи і дитсадки, скасовують масові заходи
Наступна новина Двом волинським шахтам відключили електрику через борги
Останні новини
Схожі новини