Гройсман після візиту на Волинь придумав важливий для бізнесу закон

Гройсман після візиту на Волинь придумав важливий для бізнесу закон

Після візиту у Волинську область прем'єр-міністр України Володимир Гройсман придумав законопроект, який відомий під назвою «Маски-шоу стоп».

Про це очільник уряду розповів сьогодні, 27 лютого, під час зустрічі з представниками засобів масової інформації з усієї України, передає Волинська правда.

Володимир Гройсман розповів, що ідея законопроекту «Маски-шоу стоп» з’явилася cаме після відвідин Волині. «Я зустрічався з керівниками місцевих підприємств. Встав вже сивочолий чоловік. По-моєму, будівельник. І каже: «Вже було 9 обшуків, нічого не знайшли. Я просто не можу жити в такому тиску. Тоді ми прийняли такий закон, який захистить такого підприємця, якого я бачив на Волині», – сказав Гройсман.

Нагадаємо, що в Україні у грудні минулого року вступив у силу закон про обов’язкову відеофіксацію правоохоронцями обшуків, більш відомий як «маски-шоу стоп». Зокрема, нові норми передбачають, що під час судового розгляду і під час досудового розслідування має забезпечуватися повне автоматичне фіксування судового засідання і процесуальних дій за допомогою звуко- і відеозаписуючої техніки.

Крім того, при проведенні обшуку житла або іншого приміщення повинен обов’язково бути присутнім адвокат. Всі докази, отримані правоохоронцями з порушенням цих норм, будуть визнані неприпустимими в суді.

Окрім того, закон також забороняє вилучати оригінали фінансово-господарської документації, комп’ютерної техніки, серверів і мобільних телефонів суб’єктів підприємницької діяльності.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, як у Білій Церкві будують індустріальний парк. ВІДЕО
Наступна новина Гунчик закликав створювати на Волині великі ОТГ
Останні новини
Схожі новини