Гунчик закликав створювати на Волині великі ОТГ

Гунчик закликав створювати на Волині великі ОТГ

Керівник Волинської обласної державної адміністрації Володимир гунчик заявив, що в області необхідно створювати ОТГ, які будуть мати велику площу.

Про це йшлося у вівторок, 27 лютого, на нараді голови ОДА (у режимі відеоселектору) з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій, міськими головами з питань соціально-економічного розвитку області, передає Волинська правда.

Під час своєї доповіді начальник управліня містобудування Микола Томчук зазначив, що сума держсубвенцій для ОТГ збільшується, але через те, що збільшується і кількість ОТГ, то частка, яка припадатиме на кожну громаду – зменшується.

«Якщо у 2016 році 5 волинських ОТГ отримали 26,5 млн гривень, то у 2017 році 15 громад отримали 50,1 мільйона гривень. А у 2018 році 40 ОТГ на Волині отримають 103, 8 мільйона гривень», – розповів Томчук.

У свою чергу Володимир Гунчик звернувся до майбутніх голів майбутніх громад з рекомендацією не тягнути з формуванням ОТГ.

«З кожним роком обсяг держпітримки зменшується. Хто цього року не встиг, то боюсь, що у наступному році цієї підтримки може не мати», – сказав очільник Волині.

Як приклад, він згадав Любешівську ОТГ, що цього року отримає з держбюджету майже 13 млн.

«Для деяких сільських рад це бюджет на 5 років. Тому треба створювати великі ОТГ», – зауважив голова ОДА.

Також він звернувся до голови Камінь-Каширської РДА.

«Щодо створення в Камінь-Каширському районі однієї ОТГ, то я буду вітати таке рішення. Якшо створите таку громаду, то будете лідерами по всій Україні. В нас таких потужних громад ще немає», – сказав Володимир Гунчик.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гройсман після візиту на Волинь придумав важливий для бізнесу закон
Наступна новина З середини березня в освітніх закладах Маневиччини діти отримуватимуть гаряче харчування
Останні новини
Схожі новини