Гройсмана вразили високі технології луцького заводу «Мотор»

Гройсмана вразили високі технології луцького заводу «Мотор»

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час візиту на ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» привітав працівників з Днем державного прапора України і розповів про те, що завдяки таким підприємствам розвивається економіка країни.

Читайте також: Гройсман прибув до Луцька

«В першу чергу хочу привітати всіх з днем Державного прапора України. Наш прапор, я думаю, що в кожного в серці, і ми відчуваємо наше зобов'язання за символ нашої держави, за нашу незалежність. Я думаю, що це залежить від нас, якою буде Україна, і я хочу побажати сьогодні, щоб наш прапор майорів. Прапор сильної, демократичної, розвинутої держави. Насправді ми будемо сильними тоді, коли будемо мати сильну економіку, і сьогодні я на цьому прекрасному, чудовому, високотехнологічному підприємстві, де можливо подивитися, якими технологіями сьогодні володіє Україна», – наголосив Володимир Гройсман.

Він зауважив, що нині головне те, що країна не стоїть на місці і, попри війну, продовжує розвиватися.

«Ми йдемо вперед і приємно відзначити, що тут, саме тут, на Волині, в Луцьку, запроваджуються найкращі технології. Ці технології є конкурентоспроможними, адже використовуються в галузі не тільки в Україні, а й поза її межами. Тому я радий зустрітися і побувати на деяких промислових підприємствах, зустрітись з колективами, і я хотів би почути думку людей про реальний стан справ. Про те, яким вони бачать наше майбутнє», – зауважив Прем’єр-міністр України.

За словами Володимира Гройсмана, все те, що він почує, поїде сьогодні з ним у столицю. Зрештою голова Уряду прогулявся територією заводу, оглянув експонати в музеї та пройшовся по виробничих цехах.

Прем’єр-міністр вітався з усіма працівниками і підходив, аби побачити, над чим саме працюють вони в цей момент. Опісля цього він поспілкувався з журналістами та відповів на кілька актуальних питань.

Окрім голови Волинської ОДА Олександра Савченка та директора ДП «ЛРЗ «Мотор» Володимира Маракуліна, Володимира Гройсмана супроводжували нардепи Сергій Мартиняк та Ігор Лапін, Денис П’ятигорець, Олександр Киричук і Григорій Пустовіт.

Після огляду виробничих потужностей Володимир Гройсман вирішив зустрітися безпосередньо з колективом заводу «Мотор», аби поспілкуватися з ними про проблеми та перспективи розвитку підприємства за «зачиненими дверима».

Варто зауважити, що ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор», який входить до складу ДК «Укроборонпром», є лідером серед українських підприємств, які спеціалізуються на ремонті авіаційних двигунів. Зокрема, тут ремонтують  авіадвигуни і агрегати паливної та електроавтоматики практично для всіх видів фронтової авіації, що є на озброєнні Збройних Сил України: бомбардувальників Су-24, винищувачів Су-27, МіГ-29, Іл-76. Загалом на заводі відремонтовано за всі роки роботи 18 тисяч турбореактивних двигунів.

Нині тут  працює 1200 робітників, середньомісячна зарплата яких становить майже 14 тисяч гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що робив у центрі Луцька Прем'єр-міністр Володимир Гройсман
Наступна новина Олег Винник представив нову українську пісню «Вишиванка». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини