Гройсман у Луцьку заявив, що стримує ріст цін на газ, але світовий ринок вимагає підвищення

Гройсман у Луцьку заявив, що стримує ріст цін на газ, але світовий ринок вимагає підвищення

Володимир Гройсман запевнив, що під час перегляду цін на газ у вересні він прийме рішення, яке найменше шкодитиме українцям.

Про це він заявив під час візиту до Луцька, відповідаючи на питання журналіста ІА «Перший» щодо того, чого очікувати українцям з цінами на газ.

Нагадаємо, у нещодавньому інтерв’ю в рубриці «Людина Часу», Мирослав Коротя заявив, що не може спрогнозувати, якою буде ціна на газ з 1 вересня. Він зауважив, що це питання нині вирішують в Уряді.

«Питання дуже непросте стосовно цін на газ… Ви знаєте, що у нас є зобов’язання, яке було взято багато років тому про те, що ціни будуть зростати, якщо будуть зростати світові ціни на газ. Насправді я цю ситуацію стримую. Сьогодні для промисловості газ коштує біля 11 тисяч гривень, а під час прийняття рішення урядом ми обмежили ціну до 7 тисяч.

Зараз постає питання про те, щоб провести чергове підвищення, тож сьогодні ми маємо достатньо непросту, але професійну дискусію. Я стою на позиції збалансування в передусім інтересів українських громадян і України», - запевнив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Також він розповів, що під час вчорашньої наради в уряді отримав відповідь про те, чому в Україні мають бути підняті на газ. 

«Це є вимога, яка виникла тому, що нам потрібна робота з зовнішніми запозиченнями. З 2005 по 2014 рік уряди тих часів запозичили 50 мільярдів доларів, на обслуговування яких ми сьогодні витрачаємо 5 мільярдів доларів на рік.

Це серйозна проблема для України, тому у нас є два варіанти: або ми працюємо зі світовими ринками, залучаємо кошти, перепозичаємо їх, продовжуємо терміни погашення і за 10 років ми його зводимо в нуль за рахунок зростання економіки, або…

Тоді ми стабілізуємо ситуацію, але ця вимога щодо зростання вартості газу є сьогодні на порядку денному. Ми з цим працюємо, мені це питання болить, я розумію, що люди його сприймають категорично, негативно. Я сам це сприймаю негативно, але між двома поганими рішеннями я виберу те, яке найменше буде шкодити українським громадянам», - заявив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, 23 серпня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман перебуває з офіційним візитом на Волині і вже відвідав ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» та пройшовся центром Луцька.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ПриватМаркет оновив конструктор сайтів для бізнесу
Наступна новина Знайшли вазони, які вкрали біля центру краси в Луцьку
Останні новини
Схожі новини