Громада на Волині таки заявила про вихід з Московського патріархату

Громада на Волині таки заявила про вихід з Московського патріархату

У селі Красноволя Маневицького району у місцевій Свято-Михайлівській церкві, яка наразі належить до УПЦ Московського патріархату, відбулися збори громади. На них прийняли рішення про перехід від УПЦ МП до новоствореної Православної церкви України. Це сталося попри те, що місцевий священик – проти такого переходу.

У зборах, які відбулися у неділю, 30 грудня, взяло участь 60 людей. 37 з присутніх проголосували за перехід громади до ПЦУ, 23 – проти переходу – повідомив «Першому» красновольський сільський голова Федір Світач.

За кілька днів перед тим у селі Красноволя і сусідньому селі Погулянка ініціативна група мешканців збирала підписи за перехід громади до ПЦУ. За інформацією голови загалом за перехід добровільно підписалося близько 85 % дорослого насення двох сіл, або близько 420 людей. Утрималося від підпису до 50 селян, які заявили, що підтримують «стару церкву».

Як розповів голова Маневицкої РДА Андрій Линдюк, місцевий священик – протоієрей Андрій Геналюк –  а з ним і двоє священиків з сусідніх парафій закликали людей не проводити збори, заявляючи, що вони їх «не благословляють». Втім, люди збори все ж провели й підкріпили своє рішення зібраними підписами і протоколом.

Як стало відомо пізніше, настоятель Андрій Геналюк заявив, що збори, на яких громада вирішила перейти до новоствореної ПЦУ, відбулися нелегітимно, і їх будуть оспорювати у суді.

ЧИТАТИ КОМЕНТАР НАСТОЯТЕЛЯ ХРАМУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вирішили, де можна клеїти агітацію за кандидатів у президенти
Наступна новина У волинських медіа знайшли «чорний піар» проти Зеленського. ФОТО
Останні новини
Схожі новини