У волинських медіа знайшли «чорний піар» проти Зеленського. ФОТО

У волинських медіа знайшли «чорний піар» проти Зеленського. ФОТО
Ймовірний кандидат на пост Президента України, шоумен Володимир Зеленський

Протягом грудня у волинських газетах та в он дайн-виданнях знайшли дев’ять публікацій з елементами «чорного піару» стосовно імовірних кандидатів на пост Президента України.

Таким є результат моніторингу, проведений громадянської мережею ОПОРА.

У грудні спостерігачі ОПОРИ зафіксували у друкованих волинських ЗМІ сім матеріалів, що можуть мати ознаки «чорного піару» проти імовірного кандидата у презенти Володимира Зеленського. Натомість в онлайн-виданнях виявили по одному випадку антиреклами стосовно потенційних кандидатів Анатолія Гриценка («Громадянська позиція») та Юлії Тимошенко (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»).

Про Вову Зеленського

Зокрема, друковані видання розміщували матеріал із назвою «Вова Зеленський – зоряний час Ігоря Коломойського!». У матеріалі розповідають про те, що вже 27 років українцями правлять олігархи, а також вказують, що Володимир Зеленський є маріонеткою Ігоря Коломойського.

Також наприкінці публікації є така цитата: «І якщо, незважаючи на це все, ми знову дозволимо олігархам обвести нас навколо пальця, як повних дебілів, будемо голосувати за Зеленського, тоді просто потрібно чесно сказати собі, що «МИ – ІДІОТИ»! І не треба скаржитися на життя». Під матеріалом підписаний автор – Олег Панчук, та вказано, що стаття підготована за матеріалами «5.ua».

Районні газети розмістили ідентичні публікації з однаковою ілюстрацією. Зокрема, відповідну статтю 20 грудня опублікували у нововолинській міській газеті «Наше місто», камінь-каширській районній газеті «Полісся» та локачинській районній газеті «Селянське життя».

21 грудня ідентичний матеріал розмістили у районній газеті «Ратнівщина», а 22 грудня – у виданні «Шацький край». Також ця публікація 27 грудня з’явилася на шпальтах маневицької районної газети «Нова доба» та «Горохівського вісника». Таким чином, різні видання опублікували ідентичні статті елементами антиреклами стосовно Володимира Зеленського сім разів.

Отримати коментарі від представників партії «Слуга народу», яку пов’язують із імовірним кандидатом, не вдалося. За номером партії, вказаним у Єдиному реєстрі підприємців та організацій України, ніхто не відповідає.

Про Гриценка

Щодо онлайн-ЗМІ, то 21 грудня на сторінках інтернет-видання «Волинь.ua» з’явилася новина «Гриценко відповідальний за розвал Військово-повітряних сил України». Матеріал є передруком із іншого видання. У новині йдеться, що Анатолій Гриценко, якого тут називають кандидатом у президенти, перестав згадувати в своїх інтерв’ю, що він є полковником авіації, оскільки відповідальний за розпродаж української авіатехніки.

У коментарі ОПОРІ голова волинського обласного осередку політичної партії «Громадянська позиція» Сергій Чуріков зауважив, що опоненти Анатолія Гриценка неодноразово створювали фейкові публікації та навмисне поширювали неправдиву інформацію.

«Це агітація проти Анатолія Гриценка. Хоч ще не почалися вибори, ми розуміємо, що він буде балотуватися. Я думаю, що це робота політичних опонентів. Ми не можемо сказати, штаб якого саме кандидата це розповсюджує, бо я не бачив саме цієї публікації. Але таких публікацій дуже багато», – зауважив Чуріков.

Про Тимошенко

Публікацію, яка містить ознаки «чорного піару» стосовно Юлії Тимошенко виявили на шпальтах газети «Волинь».Публікація під назвою «Політика з присмаком газу: зворотний бік Тимошенко», маркована зірочкою, з’явилася 23 грудня.

У матеріалі опублікована інформація із ток-шоу «джокери». У матеріалі є підзаголовки «Газова принцеса», «Кремлівська зозуля» та Бідність – не недолік, а спосіб заробити». У них йдеться про енергетичний бізнес Тимошенко, її голосування у питаннях визнання Росії агресором та аналіз «нового курсу», який активно пропагує політикиня. Публікація підписана – вказано, що автором є політичний експерт Тарас Данильчук.

У коментарі ОПОРІ очільниця Луцького міського штабу ВО «Батьківщина» Ірина Чебелюк розповіла, що у волинській «Батьківщині» відслідковують подібні публікації стосовно керівників партії та бачили вказаний матеріал.

«Найімовірнішим конкурентом серед тих, хто буде балотуватися на пост президента, є Петро Порошенко. Наша позиція, що це роблять з боку «БПП «Солідарність». Про це свідчать так само публікації щодо результатів виборів в ОТГ, де «Батьківщину», м’яко кажучи, поливають брудом. Тому це один із ймовірних наших опонентів, які можуть приносити нам шкоду «чорним піаром», – зауважила Ірина Чебелюк.

Натомість голова Волинського обласного осередку політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Іван Мирка запевнив, що партія не має до матеріалу жодного стосунку.

«Наш осередок жодного «чорного піару» не замовляв і не розповсюджував. Ми стараємося викладати тільки наявні факти, які публікуємо на нашій сторінці обласної «Солідарності». Інформацію медіа беруть або звідти, або ми у своїх коментарях повторюємо те, що ми офіційно опублікували. Тому до цієї публікації не маємо жодного стосунку, я її навіть не бачив і не знаю про неї», – наголосив Мирка.

«Ми намагаємося донести до українського виборця максимально об’єктивну інформацію і намагаємося спростовувати будь-які популістські закиди наших конкурентів, бо вважаємо, що популізм – одна із найбільших бід у політичній боротьбі», – додав Мирка.

Довідково:

Офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Громада на Волині таки заявила про вихід з Московського патріархату
Наступна новина Як виглядав новорічний Луцьк у радянську добу. ФОТО
Останні новини
Схожі новини