Громада церкви УПЦ МП на Волині молитиметься у хаті

Громада церкви УПЦ МП на Волині молитиметься у хаті
Настоятель храму у селі Нічогівка Тарас Берник. Фото - Волинська єпархія УПЦ МП

Священик УПЦ МП Тарас Берник, який був настоятелем храму у селі Нічогівка Манецького району, планує далі проводити служби зі своїми прихожанами у місцевому будинку.

Як запевняє священик, Свято-Миколаївський храм у селі «захопили прихильники ПЦУ», повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ МП.

За його словами, у громаді почали збирати підписи за перехід у нову церкву без його відома. 

«Під час збору підписів активісти здійснювали психологічний тиск на односельчан, некоректно пояснювали причину збору підписів, вимагали паспортні дані, багато людей не зрозуміли, за що підписувалися», – запевнив священик.

Вже ввечері 26 січня прихильники нової церкви забрали у нього ключі від храму.

«Вище перераховані активісти та інші люди заблокували мене, притиснули до автомобіля, що стояв поруч. Поліція абсолютно не реагувала на моє прохання про допомогу, вони спокійно спостерігали за тим, що відбувається. Сп’янілі чоловіки шарпали мене за одяг, Галина П. запихала руки в кишені і шукала ключі», – розповів він.

Врешті, за деякий час він таки віддав ключі від храму. Наступного дня вранці священик служив літургію разом з отцем Андрієм із сусіднього села Красноволя у церковній хаті. За його словами, представники ПЦУ не захотіли проводити служби у храмі почергово, тому священик планує проводити богослужіння у місцевій хаті.

Нагадаємо, 20 січня повідомили про те, що громада храму у селі Нічогівка вирішила перейти до нової церкви. За перехід проголосувала 101 людина, розповіла активістка Майя Москвич, для якої Нічогівка – мала батьківщина.

Читати також: Священик віддав ключі від храму громаді, – голова РДА про ситуацію у волинському селі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку затримали чоловіка, який переховувався від вироку суду
Наступна новина Жителі волинських сіл на атмосферних світлинах. ЗГАДАТИ ВСЕ
Останні новини
Схожі новини