Громади готові платити за навчання своїх дітей у луцьких дитсадках

Громади готові платити за навчання своїх дітей у луцьких дитсадках
Фото ілюстративне

У Луцькраді дійшли згоди з кількома ОТГ  про майбутній перерахунок коштів компенсації за навчання дітей у луцьких закладах дошкільної освіти.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 28 січня, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Депутатам пропонували розглянули проект рішення про спільні дії з ОТГ та іншими органами місцевого самоврядування у сфері дошкільної освіти. Йшлося зокрема про затвердження форми договору про міжбюджетні трансферти, відповідно до яких кошти бюджетів органів місцевого самоврядування, діти яких навчаються в ДНЗ, можуть бути перераховані в бюджет Луцька.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук повідомив, що вже досягли домовленостей з головою Боратинської ОТГ Сергієм Яручиком щодо форми договору. Він спілкувався з депутатами ОТГ і ті готові, зі свого боку, ухвалити відповідне рішення під час сесії у лютому. Після того, як рішення ухвалять депутати Луцької міськради, зможуть укладати договори з ОТГ.

Попередньо питання погодили також з головами Липинської та Підгайцівської ОТГ, тож відтягування ухвалення рішення означатиме відтягування отримання коштів.

Також під час засідання  зазначили, що окрім коштів субвенції з держбюджету, місто витрачає власні кошти на опалення дитячих садків, фінансує групу продовженого дня, творчу та педагогічну роботу тощо. Є діти з Луцька, які навчаються у Боратині, тож з міського бюджету компенсовуватимуть кошти і для них.

Члени комісії вирішили наразі не включати питання до порядку денного і розглянути його пізніше.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку «полювали» на горе-паркувальників. ФОТО
Наступна новина Як волинські нардепи працювали на сесії Верховної Ради
Останні новини
Схожі новини