Громадські слухання щодо гостинного двору в Луцьку не завершили

Громадські слухання щодо гостинного двору в Луцьку не завершили

Луцька міська рада у рамках державно-приватного партнерства хоче відновити історичну будівлю на вулиці Кафедральна, 4

27 січня у Палаці культури міста стартували громадські слухання щодо цього питання.  Мерія виступила ініціатором такої зустрічі, аби з громадою обговорити питання щодо шляхів відновлення історичної будівлі у Старому місті, яка нині, на жаль, перебуває у незадовільному стані.

Як повідомляє Суспільне, до участі в обговоренні зареєструвалося 447 мешканців громади. Однак громадські слухання не відбулися, бо завадила цьому повітряна тривога.

Приміщення, де в різні часи був Гостинний двір, обласне бюро судмедекспертизи і медколедж, планують передати інвестору в рамках державно-приватного партнерства.

Торік у серпні волонтери облаштували біля цієї будівлі публічний простір "Гостинний двір": встановили сцену та лавки, посадили рослини, відчистили бруківку.

У січні комунальники пошкодили територію важкою технікою.

Голова молодіжного центру "Семиярусна гора" Любомир Дмитришин розповідав, що волонтери бояться, аби ймовірний власник не переробив усе на свій лад. У міській раді волонтери та чиновники домовились про проведення громадських слухань щодо майбутнього Гостинного двору Прайзлерів.

Заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк розповіла, що під час громадських слухань обговорюється питання долі будівлі на Кафедральній, 4, а не громадського простору у дворі. За її словами, представників молодіжних організацій попередили, що громадський простір там – тимчасово.

"Відразу вони були проінформовані, що це не може бути об’єкт, який буде використовуватись постійно. Ще в 2018 році було прийняте рішення щодо застосування процедури державно-приватного партнерства щодо Кафедральної, 4. Готуємо техніко-економічне обґрунтування щодо даного об’єкту, після того буде оголошений конкурс", – зазначила Чебелюк.

 Голова молодіжного центру Любомир Дмитришин говорить, що їх не влаштовує, що оргкомітет не виніс на громадські слухання питання щодо долі громадського простору. "Це абсурдна ситуація, коли міська рада заїхала бульдозерами на наш простір, потім розірвала меморандум про співпрацю, після того надала пояснення своїх дій", – говорить він.

До повітряної тривоги, на початку громадських слухань пропозицію Любомира більшість у залі не підтримала.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський суд покарав росіянина, який переплив Західний Буг на матраці, аби потрапити в Україну
Наступна новина Потрібно бути холоднокровним, відкинувши всі емоції, – боксер з Волині Всеволод Рибалко
Останні новини
Схожі новини