Гунчику зобов'язали знаходиться в межах Волині на період негоди

Гунчику зобов'язали знаходиться в межах Волині на період негоди

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що всі голови ОДА і РДА не мають права покидати межі свого регіону в умовах негоди.

Про це повідомили в прес-службі урядовця, передає ВолиньPost.

Віце-прем’єр підкреслив, що до функціональних обов’язків ДСНС не входить чищення снігу і оперативне втручання в роботу Укравтодору і місцевого самоврядування, які мають займатися своєчасним реагуванням на надзвичайні ситуації і моніторити стан систем життєзабезпечення. Єдина позиція, яка стосується роботи оперативного штабу ДСНС – координація і організація взаємодії між регіональними штабами. 

Геннадій Зубко повідомив, що вже сьогодні з третьої години дня очікується погіршення погодних умов в Полтавській, Сумській, Чернігівській і Київській областях, а також на півдні – Житомирській, Вінницькій, Миколаївській і Одеській областях. 

«Досить складною є ситуація в південних областях, де 17-19 січня очікуються сильні та дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів. Тому, крім розчищення транспортних магістралей, в першу чергу мають бути задіяні всі енергетичні служби областей для вчасного відновлення електромереж. Також відсьогодні - перевести роботу керівництва департаментів ЖКГ ОДА в режим цілодобового чергування!» - зазначив Геннадій Зубко. 

За результатами засідання оперативного штабу, Віце-прем’єр дав доручення:

ОДА спільно з територіальними органами ДСНС: 

1. розгорнути штаби для оперативного реагування; 
2. перевірити готовість автономних джерел енергоживлення на соціально-значимих об’єктах ЖКГ, медичних закладах, школах, дитячих садках та потенційно небезпечних об’єктах; 
3. розгорнути пункти обігріву. 
4. у місцевих ЗМІ проінформувати про розміщення та роботу пунктів обігріву. 
5. забезпечити стовідсоткову готовність інженерної, спеціальної і снігоочисної техніки, автомобілів підвищеної прохідності, пересувних електростанцій, мобільних пунктів обігріву;
6. у разі виникнення аварій забезпечити реагування на початковому етапі для недопущення їх переростання до рівня надзвичайних ситуацій з масштабними наслідками;

Укравтодору у взаємодії з Нацполіцією, Укртрансбезпеки, обласними і Київською міською державними адміністраціями:

1. своєчасно вводити обмеження руху автомобільного транспорту для попередження виникнення заторів;
2. оперативно інформувати водіїв і перевізників про введення обмежень та розміщення тимчасових стоянок для транзитного транспорту;
3. здійснити профілактичне оброблення дорожнього покриття та прибирання снігу, 
4. забезпечити чергування патрулів для регулювання дорожнього руху на час сильних снігопадів та ожеледі;
5. забезпечити управління потоками великовантажного транспорту та їх організованого пропуску;
6. посилити контроль за рухом великовантажного транспорту на гумі, яка непридатна для використання у зимовий період.

Міненерговугілля забезпечити стале функціонування систем електропостачання. 

Нагадаємо, 12 січня під головуванням Геннадія Зубка відбулося засідання оперативного штабу ДСНС, на якому Віце-прем’єр доручив до 19 січня розробити План взаємодії з протидії загрозам ускладнення дорожнього руху в зимовий період, а також покроковий алгоритм дій усіх служб та місцевих органів влади. Також головам ОДА було доручено затвердити аналогічні регіональні плани та забезпечити їх реалізацію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Китаї знайшли динозавра з різнокольоровим пір'ям
Наступна новина Біля Луцька невідомі відстрілюють собак
Останні новини
Схожі новини