У Китаї знайшли динозавра з різнокольоровим пір'ям

У Китаї знайшли динозавра з різнокольоровим пір'ям

Група вчених із Китаю, Бельгії та США знайшла новий вид динозаврів. "Caihong juji" або «веселка з великим гребнем» — так вирышили назвати свою знахідку науковці.

Про це повідомляє веб-портал "Science Alert", передає Newwest.

Скелет динозавра знайшов фермер у китайській провінції Манчьжурія ще в 2014 році. Згодом Музей палеонтології китайської провінції Ляонін придбав у фермера рештки вимерлої тварини і надав вченим для подальшого дослідження.

Оскільки рештки добре збереглися, вчені з'ясували, що істота жила приблизно 161 мільйон років тому. Це відповідає Юрському періоду.

Науковці відзначили, що такий вид динозаврів є найстарішим серед уже відомих із асиметричним пір’ям. Це вказує на його близькість із сучасними птахами.

Однак відмінною особливістю стало кольорове пір’я динозавра, що нагадує забарвлення колібрі. Ймовірно, це допомагало йому приваблювати партнерів для подальшого розмноження. Розмір динозавра відповідає розміру сучасної качки.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Волиньвугілля» частково розрахувалось по зарплаті з працівниками
Наступна новина Гунчику зобов'язали знаходиться в межах Волині на період негоди
Останні новини
Схожі новини