«Хай бурштин лежить до кращих часів», - голова ОДА Олександр Савченко

«Хай бурштин лежить до кращих часів», - голова ОДА Олександр Савченко

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко переконаний, що питання добування бурштину зараз не на часі. Про це він заявив у інтерв’ю для «Першого».

«Почнімо з того, чи нам взагалі потрібне добування бурштину. В історії відомі факти, коли бурштином топили печі, бо він горить краще ніж вугілля і має високу тепловіддачу… Є села, де він просто лежав на городах, люди його використовували як матеріал для опалення.

Не кажу, що бурштин зараз треба використовувати замість вугілля. Ні.Кордони відкрилися, він став популярним, його стали переправляти туди, де він коштує дешево, як для них, але дуже дорого, як для нас. Тому я б не ставив питання –будемо чи не будемо ми добувати бурштин. Та хай лежить собі до кращих часів… Може з нього ще колись вироблятимуть ліки, які врятують світ…», - міркував голова ОДА.

Крім того, він не впевнений, що із діяльністю КП «Волиньприродоресурс» припиниться незаконний видобуток «сонячного» каменю.

«Якщо ви думаєте, що із роботою комунального підприємства його перестануть незаконно «мити», то я з цим не погоджуюсь.

На початку 2000-х один з моїх хороших знайомих працював у компанії, яка займалась видобуванням золота… Так от, коли він прийшов в складі нового керівництва, видобуток золота, умовно кажучи, зріс із 50 кілограмів до більше ста на рік. Цифри свідомо називаю умовні, бо це стратегічний об’єкт. Крадуть не тільки бурштин, а й золото. Крадуть все, що можна. Так люди створені. Або існує система, яка це унеможливлює, або її нема.

Тому говорити, що, як тільки зайде підприємство, то незаконний видобуток бурштину припиниться, - гарантій нема», - зауважив Олександр Савченко.

Читайте також: «Корупційні схеми при мені дуже важко «літають», - голова ОДА Олександр Савченко. ІНТЕРВ'Ю

Крім того, губернатор нагадав слова Президента України Петра Порошенка, який, перебуваючи з візитом на Волині, наголосив, що бурштин повинна добувати держава.

«Як я можу порушити слово Президента? Гіпотетично, є космічна ймовірність того, що підприємство зможе зробити усе ідеально, краще, ніж могла б держава, тоді можна переконувати Президента в іншому. Так, ми можемо починати напрацювання з тим підприємством, якщо вони прийдуть до мене, але треба щось і наступним поколінням залишити», - вважає голова ОДА.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі поблизу Луцька викрили виробництво підробленої елітної горілки та віскі
Наступна новина Волиньраду могли «слухати» спецслужби. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини