У Луцьу відкрили виставку картин художника з передової. ФОТО

У Луцьу відкрили виставку картин художника з передової. ФОТО

В артгалереї "Луцьк", що в обласному центрі Волині, 29 вересня презентували виставку картин під назвою "Рідні барви 4.5.0" художника та військовослужбовця ЗСУ Артура Новікова, який родом із Краматорська.

Ініціаторкою виставки є мама бійця Наталія Корецька. Як розповіла жінка Суспільному, в Луцьку презентували 73 роботи: живопис на тематику рідних міст, в тому числі зруйнованих, серед яких Слов’янськ і Краматорськ.

"Сталося так, що Донецька область як Германія — пів ДНР, а пів — України. Думали, військових багато, всього багато, тому думали, конфлікту не буде… Війна не буде настільки затяжною", — сказала жінка.

Наталія Корецька каже: представлені картини — від 2003 до початку 2022 року. 2005-го року Артур Новіков закінчив Донецьке художнє училище, а торік 26 лютого уже педагог художнього відділення став до лав Збройних сил України. Наразі, зазначила мама бійця, її син боронить східні кордони у 81 десантно-штурмовій бригаді.

"Частина робіт Артура у приватних колекціях, частина у музеях. Вона (виставка) зроблена із робіт, які вдалося спасти і вивезти…любов’ю до Донеччини, до свого краю", — говорить ініціаторка експозиції.

Також мама військового-митця розповіла , що до виставки увійшли фотографії і прапор з фронту — з авторським малюнком художника.

Директорка Луцької художньої школи Віра Конська, яка завітала на виставку, зазначила: мистецтво — це розмова на рівні відчуттів. "Ця школа Донецька – ту, що закінчив Артур, він має освіту, що дійсно різниться, якщо брати Львівська, Київська школа", — розповіла мисткиня.

Луцьк став восьмим містом, додала матір художника-військового Наталія Корецька, яке побачило експозицію "Рідні барви 4.5.0". Подивитися картини на Волині можна до листопада.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відбулися урочистості з нагоди Дня захисників і захисниць України. ФОТО
Наступна новина «Хороший син, коханий чоловік, люблячий татусь»: спогади про полеглого Героя Миколу Гарджалу
Останні новини
Схожі новини