Хоспіс «переселять» у Боголюби уже найближчим часом

Хоспіс «переселять» у Боголюби уже найближчим часом
Фото ілюстративне

На цьому тижні планують почати «переселення» Волинської обласної лікарні «Хоспіс» для важкохворих у приміщення обласної лікарні у  селі Боголюби біля Луцька.

Про це стало відомо під час візиту голови обласної ради Ірини Вахович до боголюбської лікарні, повідомили на сайті облради.

Нагадаємо, до цього часу заклад діяв у одному з приміщень обласного онкодиспансеру. Депутати обласної ради дійшли висновку, що приміщення варто виділити обласному онкодиспансеру. Адже бракує палат для хворих, які проходять курс хіміотерапії.

Для підготовчих та ремонтних робіт облрада виділила 1 млн грн.

Хоспіс розміщуватиметься на другому поверсі лікарні у Боголюбах. Тут є вантажний ліфт, за допомогою якого можна піднімати пацієнтів. Палати розраховані для двох людей. 

Наразі вирішують технічні та організаційні питання між адміністраціями двох закладів щодо майбутнього функціонування. Залишилося зробити кілька останніх штрихів для наведення порядку в палатах та перевезення та встановлення в них функціональних меблів.

В оновленому приміщенні хоспіс зможе приймати 30 людей, а не 25, як раніше.

«Ніяких загроз нормальному функціонуванню хоспісу немає. Пацієнтам створили умови кращі, ніж в них були.Тут сонячно, гарно, свіже повітря», – зазначила Ірина Вахович.

Вона запевнила, що нічого переживати й персоналу обласного хоспісу. За її словами, може відбутися скорочення частини технічного персоналу. Але всі ці люди при бажанні можуть влаштуватися на роботу в обласний перинатальний центр, де є вільні вакансії.

Вивільнені приміщення обласного хоспісу будуть використовуватися для відділення хіміотерапії обласного онкодиспансеру.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 19 серпня
Наступна новина У Луцьку відбудеться фестиваль «Князівський бенкет»
Останні новини
Схожі новини