Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 19 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 19 серпня
П’яний водій злетів у кювет (фото Патрульної поліції)

Автомобіль із п’яним водієм опинився у кюветі. Посеред вулиці у чоловіка вирвали сумку із великою сумою грошей. 21-річна дівчина порізала 53-річного співмешканця… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у понеділок, 19 серпня.

Авто збило перехожу на «зебрі»

У Луцьку на проспекті Василя Мойсея 18 серпня в обласному центрі автомобіль  «Ford Fiesta» збив перехожу. За кермом легковика перебував 23-річний лучанин. Він наїхав на 20-річну місцеву жительку, котра переходила проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переході. Жінка отримала тілесні ушкодження, її госпіталізували у відділення травматології міської лікарні.

21-річна дівчина порізала 53-річного співмешканця

У Ковелі 17 серпня ввечері під час сварки, яка виникла після розпиття спиртного, 21-річна місцева мешканка кілька разів ударила ножем свого 53-річного співмешканця. Чоловіка з тілесними ушкодження госпіталізували у відділення хірургії. Жінку затримали. Досудове розслідування триває. 

Вирвав із рук сумку із грішми

У Любешеві 18 серпня грабіжник вирвав із рук 32-річного чоловіка сумку із грошима у сумі 10 тис. грн. Постраждалий повідомив поліції, що неподалік автостанції у райцентрі його пограбували. Поліцейські оперативно встановили причетність до скоєння злочину 18-річного місцевого жителя.

Украли мопед

В одному із сіл Турійського району вночі зловмисники викрали із підсобного приміщення 42-річної волинянки мопед «Alpha» вартістю 5 тис. грн. Правоохоронці встановили, що кримінальне правопорушення скоїли двоє жителів Турійського району, 18 та 15 років. Транспортний засіб вилучили. За цим фактом відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Підозрюваного у вбивстві батька взіли під варту

Підозрюваному у вбивстві батька 36-річному волинянину правоохоронці обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Трагедія трапилася у середу, 14 серпня, в одному із сіл Іваничівського району. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, 36-річний житель району у власному будинку побив свого 61-річного батька. Від отриманих травм чоловік помер.

П’яний водій злетів у кювет

Удень 19 серпня сталася ДТП на автодорозі «Устилуг-Луцьк-Рівне»: автомобіль ВАЗ злетів у кювет. Поліцейські встановили, що керманич із села Забороль 1979 року народження не впорався з керуванням.
Пізніше він пройшов перевірку в наркодиспансері: з’ясувалося, що мав у 15 разів перевищену норму алкоголю в крові (3,01 проміле).

Агресивну водійку затримали не вперше

У Луцьку на вулиці Станіславського громадяни затримали водійку Mercedes, яка, імовірно, перебувала у стані наркотичного сп’яніння і мало не наїхала на людей. Очевидці розповіли, що жінка може мати заборонені речовини. Проходити огляд вона відмовилась. Туди ж викликали і слідчо-оперативну групу. Напередодні, 17 серпня, патрульні вже виявляли цю ж жінку за кермом Mercedes. Тоді підозрілий автомобіль інспектори помітили під мостом на вулиці Шевченка. 41-річна водійка мала явні ознаки сп’яніння, але проходити перевірку відмовилась. Тоді на винуватицю також оформили протокол і постанову. Тепер рішення щодо цих подій прийматиме суд.

Наркоторговця взяли під варту

Харків'янина, який систематично надсилав поштою у Луцьк психотропні речовини, взяли під варту. Поліцейські упродовж 2019 року зафіксували два епізоди пересилання громадянином із Вінниці та Харкова у Луцьк психотропних речовин покупцям, з якими він зв’язувався через Інтернет.
Використовуючи вигадані анкетні дані, зловмисник поштою пересилав психотропи й у інші міста України. 16 серпня 2019 року поліцейські у відділенні поштового оператора у Харкові вилучили три посилки із психотропною речовиною PVP, які громадянин надіслав адресатам.
За місцем проживання зловмисника також виявили й вилучили наркотичні засоби та психотропні речовини, обсяг яких встановлює експертиза. 
Чоловіка затримали та повідомили йому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Волинянин втопився у Польщі

У Польщі помер 20-річний Василь Русланович Королюк, родом із села Мовчанів Локачинського району. За кордон він поїхав на заробітки. «Сьогодні жителів села Мовчанів сколихнула дуже сумна звістка: вчора в Польщі втопився наш односельчанин, молодий 20-річний хлопець - Королюк Василь Русланович, який поїхав туди на заробітки», – йдеться в соцмережі. Автор повідомлення Олег Силка написав, що родина потребує фінансової допомоги, щоб доставити тіло покійного для поховання.

Украли три велосипеди

Із господарського примізенні 68-річного мешканця Володимира-Волинського викрали відразу три велосипеди. Як повідомив заявник, крадіжка трапилася в період часу з 22-ї години 17-го до 8:30 18 серпня шляхом злому навісного замка на дверях у приміщення. Злодії викрали велосипеди марки «Україна» темно-синього кольору, «дамку» вишневого кольору та спортивний велосипед синього кольору. Сума збитку становить 4000 гривень.

Обікрали на 5 тисяч гривень

Із дому 51-річного мешканця Володимира-Волинського невідомій особі шляхом вільного доступу вдалося непомітно винести два мобільних телефони, дрельку  та шуруповерт. Усього – на 5000 гривень.

Прикордонника-хабарника взяли під варту

Взяли під варту 21-річного інспектора Луцького прикордонного загону, який взяв 15 тисяч гривень хабара. Личаківський районний суд міста Львова обрав 21-річному інспектору прикордонної служби ВІПС «Висоцьк» ВПС «Римачі» Луцького прикордонного загону міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. Як альтернативу, суд визначив можливість внесення застави – понад 96 тис грн. Нагадаємо, хабар у розмірі 15 тис. грн призначався за сприяння в незаконному
переміщенні через державний кордон з України до Республіки Польща
25 ящиків тютюнових виробів шляхом надання службової інформації щодо
розміщення та графіку несення служби прикордонними нарядами на окремій ділянці кордону України з Республікою Польща.

Контрабандиста затримували із пострілами

Прикордонники Луцького загону в районі населеного пункту Римачі затримали чоловіка з 24 ящиками цигарок. Під час затримання контрабандист намагався втекти та не реагував на вимогу правоохоронців зупинитись, тому прикордонники здійснили три попереджувальні постріли вгору з пристрою для відстрілу гумових куль. На місці, окрім 12 тисяч безакцизних пачок тютюнових виробів, виявили гумовий човен із веслами. Про цю ситуації проінформовали польських колег та взаємодіючі органи. За злісну непокору законним вимогам правоохоронців та спробу незаконного перетину державного кордону України на правопорушника склали процесуальні документи.

Спалахнуло авто

У Ковелі на вулиці Фабричній 15 серпня спалахнув автомобіль Volkswagen Golf, власником якого є тракторист РЖКП №1. Про це повідомив начальник відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки міськвиконкому Юрій Дідковський. До приїзду пожежно-рятувальної служби вогонь вогонь частково знищив внутрішнє оздоблення автомобіля, передня його панель. Причиною займання називають коротке замикання електропроводки. 

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost, Буг, Володимир Медіа, ПроКовель, пресслужб ГУПН у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Західного регіону. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Про чоловічий монастир, Кабанову і шорти. 10 світлин з історіями від фотографки «Першого»
Наступна новина Хоспіс «переселять» у Боголюби уже найближчим часом
Останні новини
Схожі новини