Християнська віра, свобода і капіталізм: у луцькому виші читав лекції професор з Маямі

Християнська віра, свобода і капіталізм: у луцькому виші читав лекції професор з Маямі

Відомий американський професор Маркус Джоб виступив для студентів та викладачів Луцького національного технічного університету з доповідями на теми: «Свобода та християнський вплив на формування уряду Сполучених Штатів Америки» та «Контроль якості і розробка даних».

Захід відбувся 22 листопада в рамках Міжнародної науково-технічної конференції «Інженерія та технології: наука, освіта, виробництво», –  повідомляють у інформаційному відділі Луцького НТУ.

Відтак, розпочав захід завідувач кафедри галузевого машинобудування та лісового господарства Луцького НТУ Віталій Пуць, який представив відомого професора присутнім: «У нас сьогодні високоповажний гість – Джон Маркус Джоб. Він є співорганізатором нашої конференції, членом організаційного та наукового комітету. Сьогодні він прибув до нас, аби виступити з доповіддю. Крім того, приїхав він не з пустими руками – подарував нашому університету книгу в 5-ти примірниках «Статистичні методи забезпечення якості». Ця книга дуже цінна для нас, вона лежатиме в бібліотеці у вільному доступі для кожного».

Потому професор Джоб розпочав знайомство з присутніми: «Хочу виразити подяку ректору Луцького НТУ та колегам за запрошення. Я гість у вашій країні і маю велику нагоду сьогодні вести з вами діалог».

Відтак, Маркус Джоб обговорив з присутніми такі теми: християнську віру; визначення свободи; як Колумб відкрив США; про заснування університетів; про капіталізм; про проголошення незалежності та конституцію.

Крім того, професор процитував настанови Джорджа Вашингтона у його прощальній промові 19 вересня 1796 року: «З усіх розпоряджень і звичок, які призводять до політичного процвітання, релігія та мораль завжди є їхньою опорою… І давайте не дозволимо собі зробити припущення, що мораль може підтримуватися без релігії. Розум і досвід говорять нам, що ми не можемо очікувати того, що національна мораль зможе зберегтися при виключенні релігійних принципів».

По завершенню доповіді Маркус проаналізував і розвиток українських закладів вищої освіти, зазначивши, що «українські студенти не менш талановиті, чим американські, у них просто наразі менше можливостей для реалізації. Тож, шукайте їх!».

Довідково:
Маркус Джоб – доктор наук, професор кафедри статистики Університету Маямі з 2000 року. Народився в Оклахомі, США. Працював в Школі бізнесу ім. Фармера, Оксфорд, Огайо. Основна сфера діяльності – інформаційні системи та аналіз. Впродовж останніх 25 років надавав консалтингові, навчальні послуги компаніям General Electric, Proctor and Gamble, NASA-Lewis Research Center, Westinghouse. Окрім того, відвідував з лекціями більше 40 українських університетів.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку 3 дні мерзне 140-квартирний будинок. Комунальники кажуть: люди самі винні
Наступна новина Розповіли, що буде на місці колишньої книгарні в центрі Луцька
Останні новини
Схожі новини