Хто з кандидатів у президенти лідирує в лютому

Хто з кандидатів у президенти лідирує в лютому
Фото ілюстративне, джерело - Кореспондент

Якби вибори президента України відбулися в середині лютого, то серед тих громадян, хто визначився, за кого голосувати, шоумену Володимиру Зеленському віддали б свої голоси 26,4% громадян, друге місце посідає чинний президент Петро Порошенко (18%), третє - лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко (13,8%).

Про це свідчать результати опитування електоральних настроїв населення щодо виборів президента у першому турі, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), – повідомляє УНІАН.

Так, якби вибори відбувалися в середині лютого, то з усіх громадян України віком від 18 років за тих чи інших кандидатів проголосував би такий відсоток населення: 14,1% проголосували б за Зеленського, 9,6% – за Порошенка, 7,4% – за Тимошенко.

Читати також: Святослав Вакарчук не йде в президенти. Офіційна заява

Водночас 5,8% респондентів проголосували б за співголову партії «Опозиційна платформа - За життя» Юрія Бойка, 3,4% – за лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка, 3,4% – за голову Радикальної партії Олега Ляшка, 1,7% – за кандидата від партії «Опозиційний блок - Партія миру та розвитку», народного депутата Олександра Вілкула, 1,5% – за самовисуванця Ігоря Смешка, 1,4% – за самовисуванця Юрія Тимошенка, 1,3% – кандидата від партії «Об’єднання «Самопоміч» Андрія Садового, 0,6% – за кандидата від партії «Наші» Євгенія Мураєва, 0,6% – за кандидата від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Олександра Шевченка, 0,4% – за кандидата від партії «ВО «Свобода» Руслана Кошулинського, 0,3% – за самовисуванку Інну Богословську, 0,3% – за самовисуванку Ольгу Богомолець, 0,2% – за кандидата від партії «Основа» Сергія Таруту, 0,2% – за самовисуванця Романа Безсмертного.

За інших кандидатів проголосували загалом 1,1% респондентів, 4,4% – викреслили б усіх кандидатів, зіпсували б бюлетень, 8,3% – вирішили не брати участь у голосуванні, 30,5% – не визначилися, за кого голосувати, 3,3% – відмовилися відповідати на запитання.

Читати також: «Я реаліст», – Яценюк не йде на президентські вибори

«Різниця у підтримці Порошенка і Тимошенко в межах статистичної похибки (якщо враховувати дизайн-ефект), що означає, що за цими даними найбільш реальними парами в другому турі були б Зеленський-Порошенко або Зеленський-Тимошенко, а також зберігається висока ймовірність пари Порошенко-Тимошенко», - йдеться у результатах дослідження.

Соціологи зазначають, що, якщо розрахувати відсотки по відношенню до тих, хто визначився (власне, саме ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися на початку лютого), то 26,4% респондентів проголосували б за Зеленського, 18% – за Порошенка, 13,8% – за Тимошенко.

При цьому серед тих, хто визначився, проголосували б 10,9% за Бойка, 6,4% – за Гриценка, 6,3% – за Ляшка, 3,1% – за Вілкула, 2,9% – за Смешка, 2,7% – за Тимошенка, 2,4% – за Садового, 1,2% – за Мураєва, 1,1% – за Шевченка, 0,8% – за Кошулинського, 0,5% – за Богословську, 0,5% – за Богомолець, 0,5% – за Таруту, 0,5% – за Безсмертного, за інших кандидатів – загалом 2%.

КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки з 8 по 20 лютого. Методом особистого інтерв'ю опитано 2042 респонденти, які проживають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (без урахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей), за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Останні дні акції: встигніть купити бруківку LеBruk за вигідними цінами
Наступна новина У Луцьку представили «Лісову пісню» Лесі України, аналогів якій не має у світі. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини