Хто з волинян може потрапити в Раду за списками партій

Хто з волинян може потрапити в Раду за списками партій

Журналісти порахували, скільки місць у парламенті можуть отримати партії, що подолали 5% бар’єр.

Інформація базується на даних національного екзитполу, – повідомляє Громадське.

«Слуга народу», яка отримала 43,9%, може мати 126 депутатських мандатів. З волинян за цим списком проходить лучанин Валерій Стернійчук (№46).

Він відомий в Луцьку як організатор заходів та громадський активіст. Очолює студентську Лігу Сміху на Волині. У студентські роки грав у команді КВН «Віограф» географічного факультету на той час Волинського державного університету імені Лесі Українки.
Валерій Стернійчук

«Опозиційна платформа За життя» з 11,5% за попередньою інформацією отримує 33 мандати. Проходить лучанин Олександр Колтунович (№22).

Він науковий співробітник відділу земельних відносин та природокористування Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки". За даними Texty.org.ua , станом на 2009 рік Олександр Колтунович був членом Партії регіонів. Станом на січень 2018 року був керівником економічних програм «Українського вибору» Віктора Медведчука.
Олександр Колтунович

«Європейська Солідарність» з 8,9% підтримки отримує орієнтовно 26 місць. З волинян попередньо не проходить ніхто, але на межі балансує Денис П’ятигорець (№28).

Він заступник голови Волинської ОДА, блогер. Був помічником народного депутата Степана Івахіва. Родом з Запоріжжя.
Денис П’ятигорець

«Батьківщина» з 7,6% підтримки може мати 22 місця, «Голос» з 6,3% – 18 місць. Волинян серед вірогідних претендентів немає.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Матимемо парламент хаосу», – луцький активіст 
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Неділя, 21 липня. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини