Ікони луцької майстрині Юлії Токарської зустрінуть Великдень у храмі. ФОТО

Ікони луцької майстрині Юлії Токарської зустрінуть Великдень у храмі. ФОТО

Дві ікони луцької майстрині Юлії Токарської святкуватимуть Великдень у святилищі Луцького Свято-Троїцького кафедрального собора.

Про це сама Юлія Токарська повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Сьогодні хочу поділитися з вами нашим сімейним звичаєм — щороку з благословіння Митрополита Луцького і Волинського Михаїла моя нова ікона стоїть у святилищі Луцького Свято-Троїцького кафедрального собора. Цьогоріч таких ікон дві – «Жінки Мироносиці» та «Ангел Хранитель».

Саме вони стануть свідками усіх таїнств та обрядів, які відбуватимуться на святкових службах, зокрема, і на найбільшій — нічній. Я вірю, що це гарний знак, і додатковий захист нашій сім‘ї, оселі та, навіть, України у ці буремні часи», – йдеться у дописі.

Читати також: Як вишити усмішку Марії Магдалини. Історія луцької майстрині Юлії Токарської. ФОТО

«Ця сімейна традиція дає змогу нам стати трішки ближчими до Бога. Після усіх богослужінь, ікони змінюються. Ні, не візуально, а енергетично: вони наповнюються своєю «душею», дарують тепло та домашній затишок. І, звичайно ж, оберігають моїх найрідніших від зла та напастей», – додає майстриня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 24 квітня
Наступна новина В Україні заборонили ліки від раку
Останні новини
Схожі новини