Ілон Маск заговорив про політ на Місяць

Ілон Маск заговорив про політ на Місяць

Власник компанії SpaceX Ілон Маск розповів, коли хотів би реалізувати політ навколо Місяця.

Компанія Ілона Маска могла б взятися за такий політ. Про це бізнесмен розповів під час пре-сконфренції, що відбулася після запуску на МКС першого за 10 років американського космічного корабля, пише «УП».

"Гадаю, є у мене таке бажання, щоб ми зробили це (здійснити політ до Місяця - УП) через два роки, але це може бути і через чотири (сміється). Гадаю, про два роки і мови бути не може. Я був би здивований, якби ми зробили це через чотири роки", - додав він.

Нагадаємо, 30 травня компанія Ілона Маска SpaceX вперше за майже 10 років запустила на Міжнародну космічну станцію американський космічний корабель з двома астронавтами на борту, який називається Crew Dragon.

Останнім часом американці літали на МКС на російському "Союзі". Вартість відправки одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійдеться NASA в 50 мільйонів доларів, у той час як "Роскосмос" бере за цю послугу майже вдвічі більше - $90 мільйонів.

Ця подія знакова з двох причин:

  • уперше в історії люди полетіли в космос на транспорті і ракеті, які створила приватна компанія;
  • цей політ з астронавтами NASA Бобом Бенкеном та Дугом Харлі поверне пілотовані запуски на територію США після майже дев'ятирічної перерви.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від коронавірусу за добу одужало двоє волинян, захворіло – 21. Найбільше – в Луцьку
Наступна новина Волинь – у п’ятірці областей, де неможливе послаблення карантину. МОЗ
Останні новини
Схожі новини