Індекс конкурентоспроможності міст. На якому місці у рейтингу Луцьк

Індекс конкурентоспроможності міст. На якому місці у рейтингу Луцьк

Одинадцять міст - Хмельницький, Івано-Франківськ, Львів, Мукачево, Бахмут, Тернопіль, Вінниця, Маріуполь, Олександрія, Мелітополь та Чернігів є містами з найбільш сприятливим бізнес-кліматом та ефективним економічним врядуванням у цьому році. Луцьк же у 2021 році посів 15 місце, хоча у 2020 році – був на 9 місці.

Про це повідомляють на сайті Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Різниця у значеннях ІКМ для 1-го та 45-го місця зберігається великою - 67,65 до 36,84, також 27 з 45 міст увійшли до ТОП-6 найкращих міст як мінімум в одному з компонентів, що свідчить про суттєву різницю у діловому кліматі, політиці місцевих рад, та як результат, - конкурентоспроможності кожного міста.  

ІКМ складається з 10 компонентів для оцінки різних аспектів конкурентоспроможності міст:

  • Започаткування бізнесу
  • Доступ до публічного майна
  • Прозорість та відкритість даних
  • Вартість дотримання законодавства
  • Податки та збори
  • Неформальні платежі та корупція
  • Безпека ведення бізнесу
  • Лідерство міської влади
  • Ресурси для розвитку
  • Підтримка інновацій
Довідка: ІКМ - аналітичний інструмент для оцінки місцевого бізнес-клімату та ефективності економічного врядування. Його мета - стимулювати лідерство місцевої влади в економічному розвитку, виявляти регуляторні бар’єри, корупцію та непрозорість, подолання яких підвищить успішність бізнесу. Для інвесторів ІКМ може стати основою для прийняття рішень щодо доцільності інвестицій у містах, які беруть участь в ІКМ. А міській владі ІКМ дозволить ідентифікувати кращі практики та відмінності у бізнес-кліматі міст, виявити «слабкі місця» та можливості для покращення. Індекс може стати інструментом діалогу між містами та Урядом України, сприятиме покращенню бізнес-клімату та поширенню кращих регуляторних практик на місцевому та національному рівнях.

Читайте також: Волинь — 20-та в рейтингу витрат бюджетних коштів на ремонти. ТОП-5 об'єктів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Урочиста посвята першокурсників ВНУ. Як це було
Наступна новина «Ми випереджаємо законодавчі ініціативи ВР», – Поліщук про оновлення тролейбусів та маршруток
Останні новини
Схожі новини